SmartCamp Öncesi IBM'den Türk Girişimleri Raporu

SmartCamp Öncesi IBM'den Türk Girişimleri Raporu

IBM'in 2010 yılında düzenlemeye başladığı ve özellikle erken dönem girişimleri ilgilendiren SmartCamp etkinliklerinin Türkiye ayağı 4-5 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek. IBM Küresel Girişimcilik Programı kapsamında düzenlenen kampta katılımcılar arasından Dünya Finaline katılmak üzere 5 finalist seçilecek. Sadece 5 yıldan daha genç ve yıllık geliri 1 milyon doları aşmayan girişimlerin katılabildiği yarışmaya başvuru için şu adresi ziyaret ederek formu doldurabilirsiniz.

IBM SmartCamp öncesinde Türkiye ile ilgili bölgesel bir de rapor hazırladı. Raporda Türkiye'nin son dönemdeki olumlu ekonomik gelişimi ve girişimcilere sağlanan desteklerden bahsediliyor. Türk kullanıcıların internete gösterdikleri büyük ilgi ve Avrupa ile bütünleşmiş kültürel yapısı da raporda ayrı bir yere sahip.

Raporda Türk girişimcilik ekosistemine ise daha büyük bir yer ayrılmış. Bu alandaki konuşmalara önderlik edenler arasında Webrazzi'nin de adının geçtiği raporda ayrıca Türkiye'deki iş fırsatlarına da değinilmiş.

IBM ayrıca İstanbul'daki etkinlik öncesinde Türkiye'nin yakın çevresindeki girişimleri tanıttığı Balkanları ele alan ayrı bir rapor daha hazırladı. Bu raporun içeriğinde Türk girişimlerinin yanı sıra Hırvatistan, Romanya, Sırbistan, Solvenya gibi ülkelerdeki öne çıkan girişimler yer alıyor. Rapordaki Türk girişimler arasında ise daha önce Webrazzi'de de yer alan Nerede Bu Otobüs, Medra (MyDlp), Monitera, We Decide, Atlagit ve daha fazlası listelenmiş.

IBM ayrıca bölgedeki girişimleri listelediği bir de infografik hazırlamış. Üzerine tıklayarak daha büyük halini görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.