TinyPay.me'nin Yaratıcılarından Facebook'ta Görüntülü Grup Sohbet Uygulaması: GroupChat.tv

TinyPay.me'nin Yaratıcılarından Facebook'ta Görüntülü Grup Sohbet Uygulaması: GroupChat.tv

Geçtiğimiz Nisan ayında Webrazzi Gündem E-ticaret toplantısının da konuşmacılarından olan TinyPay.me kurucusu Melvin Tercan, geçtiğimiz haftasonu katıldığı Hapi Hack etkinliğinde Facebook'ta grup chat yapılabilen bir uygulama geliştirmiş.

GroupChat.tv adresinden ulaşabileceğiniz uygulama, etkinliğin sponsorlarından Tokbox'ın open tok API'sini kullanıyor ve Melvin'in aktardığına göre 50 kişiye kadar chat yapılmasına izin veriyor. Yine de biz ofiste 3 kişi denediğimizde oluşan ses karmaşasını düşünürsek, teknik olarak mümkün olsa bile 50 kişinin aynı anda chat yapmasının sağlıklı sonuç vereceğini pek sanmıyorum.

GroupChat.tv uygulamasına gerekli izinleri verdikten sonra uygulamaya ilk bağlandığınızda profilinizde 1 tane mesaj yayınlanıyor. Yaptığı iş düşünüldüğünde bu mesaj bence çok büyük bir mesele değil. Bunun ardından uygulamanın kameranıza ulaşmanıza izin vererek ve görüntülü sohbete başlayabiliyorsunuz. Uygulamayı her açtığınızda bir sohbet yaratan uygulama, arkadaşlarınıza gönderebilmeniz için bir bağlantı adresi oluşturuyor ve bunu sohbet etmek istediğiniz arkadaşlarınıza göndermeniz gerekiyor.

Hali hazırda Facebook'ta olduğunuz için alt taraftaki Facebook Chat'ten veya mesaj yoluyla arkadaşlarınızla bağlantıyı paylaştığınızda arkadaşlarınız direkt sizin sohbet ekranınıza geliyor. Uygulamanın geliştirilmesiyle bu iletimin daha pratik bir hale getirilmesini bekliyorum. Belki Facebook'un kendi Send butonu  veya daha iyisi Facebook API'sindeki davet ekranları bu iş için kullanılabilir.

Kısa süre denediğimiz uygulama işleyiş açısından sorunsuz çalışıyor ancak görüntü kalitesi anlamında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Yazının başında da belirttiğim gibi Tokbox'un API'sini kullanarak video görüntü transferini sağlayan uygulama, bu konuda biraz daha geliştirildiğinde belli bir kullanıcı kitlesi oluşturma potansiyeline sahip.

Facebook ve Skype ortaklığında halen geliştirilen görüntülü sohbet Facebook'a gelmedikçe sanırım birkaç tane daha görüntülü sohbet uygulaması görebiliriz. Google'ın da Google+ duyurusunda video sohbet özelliği Hangout'u ön plana çıkardığını unutmamak gerekiyor. İlginç olan ise artık bu uygulamaların bir hackaton'da dahi geliştirilmesinin mümkün olması. Uygulamayı geliştiren Melvin Tercan'ın ise daha önce Tinypay.me ile yaptığı akıllı mini uygulamalar arasına kısa sürede bir yenisini daha eklemeyi başarmış.

Hollanda'da yaşayan Tercan ailesinin babası yıllar önce Türkiye'den bu ülkeye göç etmiş yani Tinypay.me ile GroupChat.tv'yi ucundan Türk girişimi olarak kabul edebiliriz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.