Google+ Davetiyesi ve İçeriden İlk İzlenimler

Google+ Davetiyesi ve İçeriden İlk İzlenimler

Google'ın sosyal ağı Google+, duyurulduktan sonra sadece davetli küçük bir grup tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Sektörde büyük ses getiren servis ile ilgili detaylı incelemeyi sizlerle paylaşmıştık ama deneme şansımız olmamıştı.

Bugün itibariyle Google+ davetiyeleri çeşitli kullanıcılara gönderilmeye başlandı. Biz de hem servisi bu sefer yerinde inceledik hem de herkesin merak ettiği Google+ için Webrazzi okuyucularına birkaç davetiye paylaşmak istedik. Aslında serviste davetiye sınırı bulunmuyor, arkadaşınızdan gelen invite bağlantısına Google'ın yeni üye aldığı bir zamanda tıklamanız gerekiyor. Mesela şu anda Google+'a davetiyeli bile yeni üye alınmıyor. Ancak denemekten zarar çıkmaz... :)

Güncelleme: Şu anda Google+ davetiyesi gönderilemiyor. Gönderildiği zaman 25 okuyucumuzla Twitter üzerinden iletişime geçerek davetiyelerini göndereceğiz. Şimdilik beklemenin dışında yapacak bir şey yok.

Öncelikle benim Google+'la ilgili ilk dikkatimi çeken nokta, servisin özellikle içerik akış ekranlarının hafiften FriendFeed tadında olması. Son derece başarılı ve sade arayüzlere sahip Google+ klasik Google uygulamaları çizgisinin biraz dışında kalıyor diyebilirim.

Şu anda henüz servis çok yeni olduğu ve kısıtlı bir kullanıcı kitlesi kullandığı için içeride fazla kontağım bulunmuyor. O yüzden de Hangouts (Video ile sohbet odaları) bölümünde gerçek bir deneme yapma şansım olmadı. Ama en azından bu özelliği kendi kendime açtım ve Google+'la ilgili ilk yazıda da belirttiğim gibi Google'ın çok doğru bir detay yakaladığını düşünüyorum. Benim için Google+'ın en başarılı özelliklerinden biri ve oldukça talep göreceğini tahmin ediyorum.

Google+ ile ilgili paylaşabileceğim aslında çok detay var (resimlerinizi servis içerisinde Picnik ile düzenlemek gibi) ama bunları kendinizin tecrübe etmesi daha keyifli olacaktır. Şahsen giriş yaptığımdan beri, sürekli orasıyla burasıyla oynuyorum. Biraz da yeni olduğu için olsa gerek, benim için yeni bir oyuncak oldu gibi duruyor.

Daha birçok detayı yazının sonundaki resim galerimizde bulabilirsiniz. Şu anda servisi kullanan çok fazla kullanıcı olmadığı için detaylı bir inceleme yapmak çok anlamlı olmayacaktır. Ancak servisi biraz daha kullandıktan detaylı bir inceleme yazısı yazabiliriz.

Sözü fazla uzatmadan şu davetiye konusuna gelsem iyi olacak galiba... :) Google+  davetiyelerini nasıl paylaşacağımız konusunda fikrim yok. O yüzden de en garantili yöntem olarak şunu buldum.

Bu yazıyı Twitter'da paylaşın, yani "retweet" edin. Biz rastgele olarak yapılan retweet'ler arasından 25 kişiyi seçeceğiz. Bu arkadaşlarımızdan daha sonra bize e-posta adreslerini bildirmelerini isteyeceğiz ve davetiyelerini göndereceğiz.

Retweet etmek için fazla uğraşmanız gerekmiyor, çünkü bu yazının başlığın hemen altında zaten Twitter'ın retweet düğmesi bulunuyor. ;)

Not: Servisi inceledikçe yazıyı güncelliyor olacağız.

Güncelleme: Şu anda Google+ davetiyesi gönderilemiyor. Gönderildiği zaman 25 okuyucumuzla Twitter üzerinden iletişime geçerek davetiyelerini göndereceğiz. Şimdilik beklemenin dışında yapacak bir şey yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.