NFC İçin Hedef 2016

NFC (Near Field Communication) ya da Türkçe adıyla Yakın Alan İletişimi'nin bu yüzyılın en önemli yeniliklerinden biri olduğuna şüphe yok. Pek çok firma yeni nesil ürünlerini NFC desteğine sahip bir şekilde hazırlamaya çalışıyorlar. Buna rağmen bugün henüz NFC gündelik yaşantının içerisine girebilmiş değil. Ödeme alanında NFC'nin kullanımı yavaş yavaş yaygınlaşıyor olsa da ABD ve Avrupa ülkelerinde şu anda var olan POS cihazlarının yaklaşık %10'unun NFC desteğine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Fakat ABI Research'ün yayınlandığı bir rapora göre NFC önümüzdeki 5 yıl içerisinde büyük atılım gerçekleştirerek dünya çapında hızla yaygınlaşacak. Rapora göre 2016 yılına gelindiğinde POS cihazlarının yaklaşık %85'inin NFC desteğine kavuşmuş olacağı ön görülüyor…

NFC'nin yükselişinde en önemli etmen kuşkusuz akıllı mobil cihazların yaygınlaşması. Şu anda Motorola, RIM, Nokia ve Samsung'un piyasaya sürdüğü NFC destekli cihazlara sahip olmak mümkün. Android'in var olan pazarda NFC desteği konusunda başı çektiğini söylemek de mümkün.

Yeni iPhone'un NFC desteğine sahip olup olmayacağı henüz kesin değil. Fakat daha önce düzenlendiğimiz anketin sonuçlarına göre Webrazzi okurlarının büyük kısmı iPhone 5'te NFC desteği olacağını düşünüyorlar. Eğer bu gerçekleşirse NFC kullanımının yaygınlaşmasının da hızlanacağı kesin.

Yavaş ama emin adımlarla ilerleyen NFC hakkında daha detaylı bilgiyi şu yazımızda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.