Android Telefonlar NFC ile Elektronik Cüzdana Dönüşüyor

Android Telefonlar NFC ile Elektronik Cüzdana Dönüşüyor

Son zamanlarca NFC (Near Field Communication) yani Yakın Alan İletişimi sık sık gündeme gelmeye başladı. Sizlere daha önce NFC'nin ne olduğu ve NFC ile mobil ödemenin geleceği ile ilgili yazılar paylaşmıştık.

NFC'nin bu kez gündeme gelmesinin sebebi ise Google. Bu konuda uzun zamandır çalışmalar yaptığı bilinen Google, Android işletim sistemine sahip cep telefonlarının NFC ile mobil ödemelerini kolaylaştırmak ve reklamcılık gelirlerini arttırmak adına önemli bir adım daha attı. MasterCard ve Citigroup ile güçlerini birleştiren Google bu sayede Android'li cep telefonları birer elektronik cüzdana dönüştürmeyi hedefliyor.

Google'ın bu iki dev finans grubu ile yaptığı çalışmalar, bir Android uygulaması ile kredi kartı sahiplerinin ödemelerini NFC desteğine sahip cep telefonları ile yapabilmesini sağlamaya yönelik. Kullanıcılar için alışveriş esnasında büyük kolaylık sağlayacak olan bu yöntem aynı zamanda, bütçe kontrolünü de kolaylaştıracak. Çünkü aynı uygulama yardımı ile yapılan harcamaları takip etmek de mümkün olacak.

Google'ın Android ile aracı olacağı bu yeni nesil ödeme sisteminde herhangi bir komisyon almayacağı tahmin ediliyor. Fakat Google'ın bu işte asıl çıkarı biraz daha farklı. Google, NFC ile yerel işletmelerin müşterilere fiziksel lokasyonlarına göre özel ve anında indirim seçenekleri sunmayı hedefliyor. Üstelik işletmeler bunu Google'ın gelişmiş reklam alt yapısını kullanarak yapacaklar ve Google'ın kazancı da bu noktada ortaya çıkacak.

Mobil ödemenin önümüzdeki yıllarda büyük bir hızla artacağı tahmin ediliyor. 2016 yılında mobil ödemenin küresel çapta 618 milyar dolara ulaşması beklenirken, Google'ın attığı bu adım ve benzer atılımlar yapacak firmalar ile bu hedefe daha erken ulaşmak bile mümkün olabilir. Bu konuda RIM, yeni nesil BlackBerry telefonların NFC desteğine sahip olacağını açıklamıştı. Her ne kadar Apple bu konuda resmi bir açıklama yapmasa da, iPhone 5'te NFC desteği olacak neredeyse kesin gibi.

Görünüşe göre cebimizde taşıdığımız plastik kartlardan kurtulup, cep telefonlarının her geçen gün artan işlevlerine bir de hızlı ödeme yapma özelliği eklenmesinin önünde çok uzun bir zaman kalmadı…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.