Groupon'dan Farklı Bir Satın Alma: Zappedy

Online grup satın almanın mucidi Groupon, halka arzı öncesinde irili ufaklı şirket satın almalarına devam ediyor. Paylaşılan habere göre Groupon son olarak Zappedy isimli, yerel şirketlere tek sayfalık fırsat siteleri sağlayan şirketi satın almış. Zappedy, bu şekilde yerel şirketlerin kendilerini ve ürünlerini internete fırsat sitesi olarak hızla aktarmalarını sağlıyor.

Bir e-postayla yerel şirketlerin ürünlerinin fırsat konseptinde yayına geçmesini sağlayan Zappedy ekibi, hiç zaman kaybetmeden Groupon'a katıldıklarını sitelerinden duyurmuş. Yerel şirketlerin online reklam ve sosyal medya hesaplarını da yöneten Zappedy, küçük yerel işletmelere destek hizmetler sunmaya odaklanmıştı.

Geçtiğimiz ay paylaştığımız Limk gibi Startup Chile programına dahil olan Zappedy'nin Groupon'da yer alan küçük yerel şirketlere destek için yeni araçlar üreteceğini tahmin ediyoruz.

Kendini yerel şirketler için bir reklam mecrası olarak da tanımlayan Groupon'un yaptığı bu son satın alma, bir süre sonra modelini değiştirdiğinde çok işine yarayabilir. Zappedy'nin teknolojisinin kendi sistemine entegre edecek olan Groupon, e-posta kullanımına nispeten daha yatkın olan küçük şirketlerin hızlıca yeni Groupon'da yerlerini almalarını sağlayabilecek.

Müşteri sayısı ve portföyü bilinmeyen Zappedy'nin büyümesini ve kendi kitlesini oluşturmasını beklemeyen Groupon, tüm dünyada maruz kaldığı rekabete bir şirketin daha girmesini engellemiş de oldu. Groupon'un gelecek için yaptığı bu satın alma için ne kadar ödediği belli değil, ancak daha çok bir yetenek satın alması olarak değerlendirilen Zappedy'ye büyük bir ücret ödediğini düşünmüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.