Groupon Halka Açılıyor

Uzun süredir halka açılacağı konuşulan hatta zaten ulaştığı gelirlerden dolayı yoğun şekilde bu yönde bir girişimi olması beklenen Groupon sonunda halka arzın en önemli adımını attı. ABD Sermaye Piyasası Kurulu SEC'e gerekli formaları doldurarak başvurusunu gerçekleştiren Groupon halka arz ile 750 milyon dolar elde etmeyi planlıyor.

Eğer bu tür finansal dökümanlara meraklıysanız Groupon'un doldurmuş olduğu SEC dökümanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Techcrunch'ın haberine göre SEC dökümanlarında 2010 yılında $713 milyon gelir elde eden şirket, sadece 2011'in ilk çeyreğinde gelirini $644 milyona yükseltmiş.

Bu arada göz kamaştıran gelirlere rağmen Groupon halen zarar eden bir şirket konumunda. Ancak yılı 456 milyon dolar ve ilk çeyreği de 146 milyon dolar zararla kapatmasında yapmış olduğu yatırım ve satın almaların etkisinin büyük olduğunu unutmamak gerekiyor.

Dünya çapında 43 ülkede hizmet veren, 83.1 milyon üyesi bulunan Groupon'un üyelerinin 15.8'i en az bir kere alışveriş yapmışlar ve bugüne kadar toplam 70 milyon kupon, diğer bir deyişle Groupon satılmış.

Türkiye'de Şehir Fırsatı ismiyle pazarda yer alan Groupon'un halka arzı LinkedIn'den çok daha büyük ses getirecek diye tahmin ediyorum.

Arka arkaya halka arzların olduğu dönemler çoğunlukla yeni dönemlerin göstergeleri olmuşlardır. Bu sebeple 2011 yılını ve söz konusu halka arzları çok iyi analiz etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Amerika'da bile sektöre henüz çok taze düşmüş olan bu haberi hızlıca sizlerle paylaşıp, internet tarihinin önemli anlarından birini gecikmeden paylaşmak istedim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.