50 Milyon Yatırım alan Foursquare'ın Değeri 600 Milyon Dolara Çıktı

50 Milyon Yatırım alan Foursquare'ın Değeri 600 Milyon Dolara Çıktı

Foursquare yayınladığı bir blog yazısı ile 4 ayrı yatırımcıdan toplamda 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Son derece sessiz bir şekilde devam eden yatırım görüşmelerinin sonuçlanmasıyla beraber Foursquare'ın aldığı yatırım firmanın toplam değerini 600 milyon dolara çıkartmış oldu.

2009 yılında kurulan ve sadece iki yılda sıfırdan 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran Foursquare'ın aldığı yatırım son derece önemli. Çünkü geniş kullanıcı kitlesine rağmen Foursquare hala gelir üretmek konusunda önemli sıkıntılar yaşıyor. Foursquare sağlanan bu nakit ile birlikte, sistem üzerinde çalışacak olan ticari platformu geliştirmeyi ve uluslararası genişleme planlarını hızlandırmaya odaklanacak.

Yakın zamanda American Express ve Groupon ile iş birliğine giden Foursquare, bu sayede platform üzerinden elde edebileceği gelirleri arttırma niyetinde. Bu iki iş birliğinin Foursquare için nasıl bir değişikliğe yola açacağı henüz net olmasa da, akıllara hemen yakın zamanda tanıttığımız MarkMost benzeri bir yapı geliyor.

Diğer yandan American Express iş birliği muhtemelen doğrudan uygulama üzerinden satın almayı sağlayacak bir modelin düşünüldüğünü gösteriyor. Asıl ilginç olansa Foursquare'ın Groupon iş birliği.

Foursquare'ın sadece Groupon fırsatları satmakla yetinmeyeceği kesin. Daha yüksek ihtimal Foursquare'ın firmaların kendi fırsatlarını yayınlayabildikleri Groupon Stores ile çalışacak bir model oluşturulması. Bu yeni model ile ilgili olarak Foursquare'ın kurucusu Dennis Crowley; "Ne olacağını biliyoruz ama henüz bunu gerçekleştirmek için harekete geçmedik" dedi.

Yatırım da geldiğine göre bu yeni yapının detaylarını öğrenmemiz an meselesi gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.