Red Herring'in Avrupa'nın En İyi 100 Teknoloji Şirketi Listesindeki İlk Türk Mikro Ödeme

Red Herring'in Avrupa'nın En İyi 100 Teknoloji Şirketi Listesindeki İlk Türk Mikro Ödeme

Küresel medya kuruluşu Red Herring, bu yıl da önde gelen teknolojik yenilikleri takip ederek Avrupa’nın En İyi 100 Teknoloji Şirketi'ni belirledi ve 2011 yılı listesinde ilk kez bir Türk şirketi yer aldı; Mikro Ödeme A.Ş.

Özellikle genç teknoloji şirketleri için bir prestij olarak kabul edilen Red Herring ödülü, geçmiş yıllarda da bugünün devlerini ödüllendirmişti. Facebook, Twitter, Google, Yahoo, Skype, Salesforce, YouTube ve eBay gibi şirketler Red Herring'in En İyi 100 sıralamasına girmişti.

Şu anda üç yerli operatörle de hizmet veren Mikro Ödeme, Turkcell Mobil Ödeme servisinin ardından Avea Mobil Ödemeyi de devreye almış, 60 ülkede hizmet veren mobil ödeme şirketi PayMo ile de iş ortaklığına gitmişti. PayMo’nun hizmet verdiği 1000′den fazla oyun servisinin Türkiye’den gelen ödemelerini yöneten Mikro Ödeme, bu açıdan sesini Türkiye dışına da duyurmuştu.

Red Herring editör kadrosu söz konusu seçimi yaparken, finansal performans, teknoloji ve inovasyon odaklılık, yönetim kalitesi, strateji ve pazar penetrasyonu gibi farklı kriterlere dikkat ediyor. Buna bağlı olarak da firmaların faaliyet gösterdiği alandaki başarılarını göz önüne alıyor. Avrupa'nın ilk 100 teknoloji firması arasında bir Türk şirketinin olması gerçekten sevindirici. Mobil pazarda bunu yakalamak ise sanırım daha da anlamlı.

Mikro Ödeme'nin yanında Red Herring Avrupa 100'de tanıdığımız bir diğer isim ise yerel medya ortağı olduğumuz Socialbakers. Listenin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz. Kuzey Amerika'nın ilk 100 listesi ise şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.