Foodzy: Yemek ve Sağlık Üzerine Foursquare Modeli Uygulama

Foodzy: Yemek ve Sağlık Üzerine Foursquare Modeli Uygulama

iPhone'un akıllı telefon pazarına verdiği ilham, Foursquare'ın oyun ve itibar (ünvan) kavramı ile web dünyasına verdiği ilhama benziyor. Dennis Crowley'nin ürettiği bu rekabetçi ödüllendirme düzeneğine son olarak Foodzy de rastladım. The Next Web Conference'da kendini tanıtan Foodzy, yemek alışkanlıklarımız üzerine kurulu yenilikçi bir servis.

Foodzy, temel olarak sağlıklı bir vücuda sahip olmanız için neler yediğinizi takip etmenizi sağlıyor. Bunu yaparken de işin içine biraz oyun katıyor.

Üye olurken kişisel bilgilerinizin yanında, fiziksel bazı özelliklerinizi (boy, kilo, egzersiz sıklığı) de giriyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken ise her gün kilonuzu ve yediklerinizi Foodzy'ye kaydetmek. Burada işi profesyonel boyuta taşıyan nokta, Foodzy'nin yediklerinizi tanıması. Foodzy'de yer almayan besinleri ise detaylı olarak siz tanımlayabiliyorsunuz.

Foodzy Site

Gün içinde yediğiniz besinleri takip edip, Daytum gibi bu istatistikleri görselleştiren Foodzy, bu sayede size bazı ünvanlar yakıştırıyor. Hiç et yemediyseniz Vegetarian, pizza tutkunuysanız Pizza Master, haftada en az 1 kez balık yiyorsanız O-Mega-3 rozetini kazanıyorsunuz.

Foodzy, Diyet, Rozet

Foodzy'nin nereye gideceğini kestirmek zor değil. Şu anda sadece vücut kitle endeksini yayınlayan servis, gördüğüm kadarıyla çoğunlukla Fast Food zincirlerinin menülerini veri tabanına eklemiş. Dolayısıyla bu besinlerin kalori hesaplamalarını yapmak Foodzy için zor değil. Bu bilgi de Foodzy'nin çeşitli sağlık (tedavi) ve spor (beslenme) hizmetlerini kullanıcılarına sunması için son derece değerli. Zaten şu anda diyet programınızı kaydedebiliyorsunuz.

Foodzy Analiz

Bu servis aslında Foursquare'ın satın alacağı bir servis olabilir. Çünkü Foursquare'dan yapılan paylaşımların bir bölümü yemek mekanları üzerine. Foursquare, yakında Foodspotting gibi yemek fotoğraflarının paylaşılmasını tetikleyecek bir şey yaparsa Foodzy'i değerlendirmesi daha kolay olur. Şöyle ki, bir mekanda giriş (check-in) yapıp, besinlerin fotoğrafını da eklediğimizde bu üç servisi de kullanmış oluruz. Tabi araya Google Goggles gibi bir görüntü tanıma teknolojisi ya da bir barkod eklememiz gerekiyor.

Foodzy'nin sosyal arkadaşlık tarafı da var ama oraya girmiyorum. Verileri görselleştiren eğlenceli bir sağlık sigortası olarak Foodzy'i gayet başarılı buldum. Bu ve benzeri servislerin gelecekte büyük yatırım hak edeceğini de inanıyorum.

Foodzy profilim şu anda açık, neler yediğimi ve kazandığım ünvan(lar)ı görebilirsiniz. Üye olmak için ise şimdilik davetiye gerekiyor. Genele açıldığında haberdar olmak için  @Webrazzi'yi takip edebilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.