Foursquare Kurucusu Dennis Crowley'den Açıklamalar

Konum tabanlı uygulamaların popüler ismi Foursquare'in kurucusu Dennis Crowley, Dünya Mobil Kongresi 2011'de Foursquare hakkında yeni bilgiler verdi.

3 hafta önce 6 milyon üyeyi geçen Foursquare, Crowley'nin açıklamasına göre 6.5 milyon üyeye ulaştı. Crowley'nin verdiği son bilgilere göre Foursquare'da yapılan günlük giriş sayısı 2 milyon olmuş. Toplam girişler de 420 milyona yükselmiş. Bu sayı 2010 sonuçları açıklandığında 381,576,305 idi.

Denis Crowley, oyun modelini (rozet kazanımı) Foursquare'a katmanın önemini açıklarken bunun kullanıcıları nasıl yeni şeyler keşfetmeye ittiğinden de bahsetmiş. Crowley, bu sayede Foursquare'ın fiziksel dünyadaki hareketleri sanal olarak ödüllendirdiğini ifade etmiş.

Fourquare'ın 5 yeni farklı dilde hizmet vereceğinin de açıklandığı konuşmada Foursquare 2.2.5 sürümünün App Store'dan indirilebileceği de paylaşılmış. Türkçe'nin içinde bulunmadığı yeni diller İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Japonya. Dil değişikliği konuma göre değişiyor olabilir çünkü iPhone uygulamasını güncellediğimizde herhangi bir dil ayarı göremedik. Foursquare.com'da da herhangi bir dil seçim ayrıntısı göremiyoruz.

Foursquare'ın sadece bir oyun olduğunu düşünen kişilerin de olduğundan bahsedilen Ina Fried'in kısa görüşmesinde ise Crowley, mobil operatörler ve mobil cihaz üreticilerini de işbirliği yapmaya davet ediyor. Henüz aldığımız bir haber de Skype'ın benzer bir işbirliği fikrini hayata geçirdiğini ve kullanıcılarla direkt bağlantı kurmanın önemli olduğunu gösteriyor. Crowley, Nokia ve Windows Phone 7 için de bir geliştirme yaptıklarından bahsediyor.

Genç kurucu yaşadığı evi açık olarak güncelleyenlerden midir bilmiyoruz ama 2000 yılından bu yana kendi konumunu online olarak güncellediğini ve herhangi kötü bir olay yaşamadığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.