Socialbakers Artık Linkedin İstatistiklerini de Yayınlıyor - Dünya'da 23. Sıradayız

Socialbakers Artık Linkedin İstatistiklerini de Yayınlıyor - Dünya'da 23. Sıradayız

Linkedin'in Türkiye istatistiklerini sizlerle daha önce paylaştığımızı hatırlarsınız. Socailbakers da bizim takip ettiğimiz yolla Linkedin istatistiklerini de yayınlamaya başladı.

Linkedin’in reklam ağına bağlı olarak derlediğimiz sonuçlara göre Türkiye'nin Linkedin'de Avrupa'nın en kalabalık 11. ülkesi olduğunu görmüştük. Dünya genelinde bir sıralama yapan Socialbakers da Türkiye'nin dünya genelinde 23. sırada olduğunu gösteriyor.

Bu iki istatistiği karşılaştırırsank, Linkedin'e son 1 ayda 26 bin'den fazla Türk kullanıcının eklendiğini farkediyoruz. Socialbakers'a göre Facebook penetrasyonumuz yaklaşık %38 (kullanıcı sayımız 30 milyona dayanmış) iken Linkedin kullanıcılarının Türk internet kullanıcılarına oranı %1'in altında. Bu da bahsettiğimiz gibi profesyonel iş ağlarına fazla ilgi göstermediğimizin bir kanıtı olarak gözümüze çarpıyor.

Linkedin'de en kalabalık olan ülke 50 milyona yakın üyesi bulunan ABD. İkinci sırada Hindistan, 3. sırada ise İngiltere var. En yüksek penetrasyon %16 ile Hollanda'ya ait. Facebook kullanıcı sayısı sıralamasında ikinci olan Endonezya'nın Linkedin'de 25. sırada olması ise bana farklı şeyler düşündürüyor..

Geriye dönüp baktığımda Çember.net'in 3 sene önce 280.000 ‘den fazla üyesi olduğunu gördüm ve bu üyelerin bugün nerede olduğunu, aradan geçen 3 yıla rağmen Linkedin'de neden hala 500 bin küsür kullanıcımız olduğunu merak etmeye başladım..

Linkedin'i en azından şu anda iş dünyasının Facebook'u olarak ifade edebiliriz. Zaten Socialbakers da Linkedin istatistiklerine eğilerek bu görüşü bir bakıma destekliyor. Sonuç olarak tüm bu detaylar Linkedin'i daha yakından takip etmemiz için bizi zorluyor..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.