Yahoo! Buzz da Kapanıyor!

Yahoo! bir servisini daha tarihe gömüyor. Digg benzeri bir servis olan ve en son ne zaman konuşulduğunu hatırlamadığım Yahoo! Buzz 21 Nisan'da kapanıyor.

Yahoo Buzz'u ilk yaş gününde internetin 1 numaralı sosyal içerik sitesi diye etiketleyen Yahoo, görünüşe göre geçen 14 ayda bu iddiasından vazgeçmiş. Yahoo Buzz'ı 3 gün sonra kapatacağını söyleyerek zor bir karar verdiğini söylüyor ama Yahoo Live, GeocitiesMyBlogLog vb. servisleri emekliye ayıran portalın sicili pek de temiz görünmüyor.

İşlerin pek de iyi gitmediği ve CEO Carol Bartz için tehlike çanları çalan Yahoo'nun kısa açıklamasında, temel ve yenilikçi işlere odaklanılacağından bahsedilmiş ki bu anlamda aklımıza gelen tek şey LiveStand oluyor.

Güncel, kişiye, konuma ve zamana özel bir haber uygulaması olarak öncelikli olarak tabletleri hedefleyen LiveStand, Yahoo'nun yeniden hareketlenmesi için bir fırsat olacak. LiveStand'ın başarılı olma şansı var ama onlarca servisiyle koca bir portal olan Yahoo'nun yıllar içinde tek bir haber uygulamasına dönüşüyor olması kulağa pek hoş gelmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.