Bing Fırsat Pazarına Toplayıcı Olarak Giriyor

Bing Fırsat Pazarına Toplayıcı Olarak Giriyor

Kısa süre önce uçuş fırsatlarını arama altyapısına eklemekte olduğunu açıklayan Bing'den bu kez daha büyük bir adım geldi.

Bing, artık Groupon, Living Social gibi servislerin fırsatlarını Bing Deals(Fırsatlar)'da toplayacak. 14,000 şehirden 200,000 fırsatı şimdilik sadece ABD için sınıflayacak olan Bing, bu alandaki girişimlerden Dealmap ile anlaşmış. Daha önce bu konuda Google'ın sunmayı planladığı servis olan Google Offers'ı paylaşmıştık. Ancak henüz ortaya çıkmış birşey yok.

Bing, büyük bir merakla takip edilen fırsat dünyasını m.bing.com'a da eklemiş. Mobilden konum belirleme ile yakın çevredeki fırsatları listeleyen Bing bu girişimiyle Groupon'u almaya çalışmaktan çok daha iyi bir iş yapmış oldu. Oldukça hareketli olan fırsat dünyasını kullanıcılara hem web hem de mobil ortamda kolay erişilebilir bir şekilde sunuluyor.

Kategori ve kelime tabanlı arama yapılabilen Bing Fırsatlar, fırsatların arkadaşlarla paylaşımını ve fırsat sitesi üzerinden satın alınmasını da mümkün kılmış. Bu sayede Bing Haritalar'ın kullanımını da arttıracak olan Microsoft, mekan aramalarına da fırsatlarla birlikte cevap verecek. Hatta OpenTable ile rezervasyon yapılması da sağlanacak.

Yerel reklamcılığı geniş bir fırsat havuzundan besleyecek olan Bing, işletmelerin ilgisini de bu anlamda çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Google Offers'ın açılışı bakalım ne zaman olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.