Google Hotpot Artık Türkçe!

Google'ın mekan ve fırsat tarafında hayata geçirdiği Google Hotpot, artık Türkçe. Biraz önce Google Türkiye Blogu'nda yayınlanan bilgiye göre dünya genelinde 50 milyon yer ve mekan barındıran Google Rehber altyapısıyla beslenen Google Hotpot Türkçe olarak erişime sunulacak.

Groupon'a yaptığı 6 milyar dolarlık teklife red cevabı alan Google, Google Tags ve Google Places üzerindeki geliştirmelerle Hotpot'u öne sürmeye başlamıştı. Mekan değerlendirmeleriyle sosyal bir yapısı olan Hotpot, Google Offers'ın da altyapısını oluşturacağa benziyor.

Şimdilik Yelp ya da Mekanist.net havasında olan Hotpot aslında Latitude ile de destekleniyor. Çok fazla duyulmamış olsa da Google, kısa süre önce Latitude üzerinden mekanlara giriş (check-in) özelliğini eklemişti. Türkiye'de henüz uygulamaya girdiğini göremediğim yenilik, Google'ın tüm mekan ve fırsat stratejisinde önemli bir yer alabilecek nitelikte.

Google Hotpot Türkçe

Hotpot'ta skor panosu bölümünde arkadaşlar arası sıralama da yapan Google, tüm Google Haritalar kayıtlarınızı alıyor ve yıldızlı mekanlarınız için şimdiden fikir belirtmenizi istiyor.

Ülkemizde de yerel işletmeler için reklam fırsatlarını yaygınlaştırmaya çalışan Google, bakalım sosyal içerikli bu alanda başarılı olabilecek mi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.