Memolane: Sosyal Medya İçin Zaman Makinesi [1000 Davetiye]

Memolane: Sosyal Medya İçin Zaman Makinesi [1000 Davetiye]

Memolane.comSosyal medya servislerinde uzun bir geçmişiniz varsa daha önce neler paylaştığınızı hatırlamakta zorluk çekebilirsiniz. Memolane, bu noktada bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Hafızanızı yenileyecek servis, sosyal mecralarda yaptığınız paylaşımları tarihsel sırayla bir araya getiriyor. Kısaca sosyal medya geçmişiniz film şeridi gibi gözünüzün önüne seriliyor. Facebook, Twitter, Flickr, Picasa, Last.fm, Foursquare, Tripit, YouTube ve RSS'ten içerik alan Memolane, yatay bir zaman çizelgesinde erişim izni verdiğiniz profillerinizden ya da bloglardan içerikleri sıralıyor.

Halen betada olan servisi denemeniz için memolane'in kurucusu Eric Lagier'den 1000 davetiye aldık. beta.memolane.com/signup adresinden "Webrazzi" kodunu kullanarak hemen kayıt olabilirsiniz.

Memolane Webrazzi

Servisin güzel bir özelliği her içeriğin ayrıntısını site içerisinde görüntülüyor olması. Durum güncellemeleri gibi kısa içeriklerin yanında Foursquare'daki konum bilginisini, blog yazılarını, paylaşılan fotoğrafları ve Youtube videolarını Memolane üzerinde inceleyebiliyorsunuz.

Memolane profilinizin gizliliğini koruyabileceğiniz gibi herkese açık olarak da ayarlayabiliyorsunuz. Dilerseniz arama motoru kayıtlarına da açabiliyorsunuz. Yani hikayenizi kiminle paylaşmak istediğiniz tamamen size bağlı.

Memolane WebrazziMemolane dijital geçmişimizi yayınlarken işi biraz daha renklendirmek için arkaplanda müzik oynatmaya da imkan tanıyor. Ana hikayelerin yanında sadece istediğiniz paylaşımları seçerek oluşurabileceğiniz bir kısa hikayeyi farklı müziklerle süslemek keyifli olacaktır. Her hikayenin gizliliğini ayrı ayrı belirleyebildiğiniz ve hikayenize farklı kişileri dahil edebildiğiniz için burada güzel hikayeler hazırlamanız mümkün olabilir. Örnek bir hikayeyi şurada görebilirsiniz.

Robert Scoble'ın da blogunda yer verdiği Memolane'in bu yılın trendi olup olmayacağını zaman gösterecek. Geçtiğimiz hafta Facebook'un kısa süreli kapatılmasına yol açan yeni özelliklerin arasında buna benzer bir araçta bulunuyordu. Sadece Facebook hesabınızın geçmişini görebileceğiniz bu model Memolane'ın popüleritesini de artırabilir.

Kopenhag Startup Weekend'de ortaya çıkan bir girişim olan Memolane'in 2 milyon dolar yatırım almış olması da servisin yolunu açacak önemli bir nokta.

Memolane'da benim Facebook paylaşımlarım 2008 Ekim ayına kadar gidebiliyor. Her ne kadar daha eski paylaşımlarım olsa da geçmişe doğru kolay bir yolculuk yapmak oldukça güzel oldu. HTML 5 tabanlı zaman çizelgesinde yön tuşlarıyla(sağ-sol) tek tek, Shift + Yön tuşlarıyla da tam sayfa ilerlemek ise servise ayrı bir kullanım kolaylığı katmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.