Twitter 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı, Analytics'in Kapısını Açtı

Twitter 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı, Analytics'in Kapısını Açtı

Twitter'ın yeni bir yatırım alacağı yönündeki söylentiler gerçekleşti. Mikroblog servisi 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile şimdiye kadar aldığı yatırımı katlayarak, değerini 3.7 milyar dolar seviyesine yükseltti.

Bir süre önce Twitter'a DST'nin yatırım yapmaya yakın olduğu haberi gelmişti. Ancak Twitter'a yatırım yapan Kleiner Perkins Caufield & Byers oldu. Shopkick'in ve bir çok yenilikçi yatırımın sahibi olan şirket, bu sayede olası bir Google-Twitter pazarlığının da en büyük muhatabı olma hakkını kazandı.

Şimdiye kadar 160 milyon dolarlık yatırım alan Twitter hakkındaki son bilgileri ve yatırım haberini Twitter Blog'unda paylaşan Dick Costolo, son 12 ayda 25 milyar tweet gönderildiğini, 100 milyondan fazla yeni üye kazandıklarını söylüyor. Twitter'ın yönetime katılan yeni isimlerle daha da güçleneceği yazıda yer alıyor.

Yatırım tekliflerini sonlandıran ve iş modelini sürekli geliştiren Twitter, şirketler için yayınladığı business.twitter.com adresini de dün güncelledi. Yeni trafik analiz altyapısı için başvuru almaya başlayan servis, diğer reklam seçeneklerini de bu sayfada sunuyor.

Özel servislerini genişleten Twitter artık online reklamcılık alanında Google ve Facebook'a rakip olacağını yüksek sesle dile getiriyor. İşte Twitter Analytics'ten yeni ve daha net bir görüntü:

Twitter Analytcs

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.