Twitter Analytics İle Google'a Rakip Olabilir Mi?

Twitter Analytics İle Google'a Rakip Olabilir Mi?

Belirgin bir gelir modeli oluşturma çalışmasının ilk örneği olarak Promoted Tweets'i devreye alan Twitter, şimdi de bir raporlama arayüzünü kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Sports Marketing 2.0 Summit etkinliğinde, Twitter iş geliştirme yöneticisi Ross Hoffman'ın paylaştığına göre Google Analtycs'i andıran gerçek zamanlı bir raporlama arayüzü bu yıl sonunda servise entegre edilecek. Web Trends blogunda paylaşılan bilgiye göre Twitter'ın bu arayüzü tüm kullanıcılara ücretsiz sunacak ama arayüzün bireysel kullanıcılara açık olup olmayacağı çok net değil.

Twitter'ın daha önce Trendly adlı girişimi satın aldığı hatırlanırsa, bu konuyla kimin ilgilendiğini de tahmin etmek zor olmaz. Daha önce Resonance adıyla bir reklam platformu oluşturacağı da konuşulan Twitter'ın, raporlama arayüzünü bu kapsamda geliştirdiğini ve Google'a rakip olabileceğini de rahatça düşünebiliriz.

Yeni Twitter ile karşımıza çıkabileceğini düşündüğümüz raporlama servisinde, hem genel trendler hem de kullanıcılara yönelik istatistikler güncelleniyor olacak. Hizmetin Prometed Tweets gibi belirli iş ortaklarıyla sunulmaya başlaması da beklenen bir durum.

Konuyla ilgili son olarak konuşan Twitter PR ekibi, bir raporlama servisi için Aralık ayından bu yana çalıştıklarını ama henüz ellerinde ortaya koyacak bir ürün olmadığını söylüyor. Buna rağmen Promoted Tweets'i kullanan markalardan biri olan Starbucks sosyal medya uzmanının, Twitter'da sisteminin iyi çalıştığını söylemesi PR ekibini biraz yalanlamış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.