Web 2.0 Summit’den Girişim Örnekleri

Takip edenler biliyordur, 15 - 17 Kasım arasında San Francisco’da Web 2.0 Summit düzenleniyor.  Innovation Lunch adı verilen ve risk sermayedarları ile girişimcileri buluşturan etkinlikte yer alan girişimler sizler için inceledik.

Ben en çok amatör maçlar için arkadaş bulabileceğiniz ve maç sonrasında puan kazanabileceğiniz Fubles'i beğendim. Fakat onun da gidebileceği limitler sınırlı gözüküyor.

Caduces

Aileler ve KOBI’ler için sağlık bilgilerini bir araya getiren bir site. Ülkemizde de sağlık bilgilerini toplama ile ilgili faaliyetler devam ediyor, fakat toplu bir şekilde ailenin tüm bilgilerini görmek belki Aile Hekimliği kavramının da tam anlamıyla oturmasıyla işe yarayabilir.

Fubles

Tenis, futbol, basketbol, voleybol gibi birçok spor dalında amatör maçlara katılmanız için bir site. Örneğin futbolu seçtiğinizde en sevdiğiniz mevkiyi söylüyorsunuz, haritadan oturduğunuz yeri işaretliyorsunuz ve size en yakın olası maçları getiriyor ve siz de bu maçlara dahil olabiliyorsunuz. Amatör branş organizasyonu için oldukça kullanışlı bir site olmuş. Sitede 20 bin oyuncu var ve site sayesinde 5 binden fazla maç yapılmış kullanıcılar 500 binden fazla oy kullanmış.

Kroobe

Sosyal tarafı güçlü bir ilan sitesi. Aslında sosyal yetenekleri dışında çok bir özelliği yok fakat sitenin kullanım kolaylığı ileride itici bir güç olabilir.

MyShopanion

Sosyal Mobil Alışveriş uygulaması olarak özetleyebiliriz. Siz alışverişteyken iPhone’unuz ile bir ürünü barkodundan veya isminden buluyorsunuz ve başkalarının ne söylediklerini görebiliyorsunuz.

TellMeWhere

Foursquare ile şehir rehberi, mekan tavsiyesi arasında bir konumlandırması olan servis ile benzer zevkleri olan kişilerin önerilerini görebiliyorsunuz.

Reactor

Yerel haberlere göre size görevler veren ve bu görevler sayesinde puan ve rozet alabildiğiniz lokasyon bazlı haber ve oyun uygulaması.

GreenCarBuddy

Oldukça çevreci bir çözüm gibi gözükse de anlamak ve kullanmak için biraz matematik bilgisi gerekiyor. Siz evinizin önünü park alanı olarak diğer kullanıcılara açabiliyorsunuz ve bunun için puan kazanıyorsunuz, başka bir kullanıcı ile aynı yöne gidiyorsanız, puanlarınızdan düşerek beraber gidebiliyorsunuz.

Daha fazla bilgi için Web 2.0 Summit SF 2010 sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.