Twitter Uygulama Geliştiricileri İçin Konferans Düzenliyor

Twitter Uygulama Geliştiricileri İçin Konferans Düzenliyor

Son yaptığı yenilik ile lokal (Türkiye henüz aktif değil) anlamda trendleri paylaşan Twitter, oldukça değer verdiği uygulama ekosistemi için 2 günlük bir konferans düzenliyor.

Bir ara Twitter uygulama ve araçlarını bir araya toplayan OneForty'yi alması da konuşulan Twitter, bu 2 günlük konferansın 1. gününde geliştirilebilecek yeni uygulamalardan ve kendisinden bahsedecek.

Lokal trendleri içeren yeni API'sini de paylaşması beklenen Twitter ekibi, konferansın 2. gününü ise sadece geliştiriciler arası fikir alışverişi ve tanışmaya (Hack day) ayırmış. Chirp (küçük kuş cıvıltısı) adıyla düzenlenecek konferansta şimdilik 4 Twitter çalışanının konuşacağı görülüyor.

Twitter Blog'da duyurulan konferans davetinin yanında bugüne kadar Twitter için 50bin'den fazla kayıtlı uygulama bulunduğu paylaşılmış. Bu derin dünyada Türkiye'den geliştirilmiş bir uygulama duymadığım için şaşırsam da bundan sonra birşeyler olacağını ümit ediyorum.

Eğer siz geliştirici olarak bu konuya ilgi duyuyorsanız, son olarak paylaştığımız Seesmic Look'a göz atarak işe başlayabilirsiniz.

Twitter etkinlikleri denilince ülkemizde akla gelen ilk etkinliklerden olan İstanbul Twestival'in de bu sene 3.sünün yapılacağı haberini aldık. Yine Duygu Saylam organizatörlüğünde yapılacak olan etkinlik 25 Mart'ta gerçekleştirilecek. Geçen yıl yapılan etkinlikte 9600 TL yardım toplanmış ve TODEV yararına kullanılmıştı. İstanbul Twestival'i twitter hesabından veya blogundan takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.