Sosyal Medya ile Sosyal Yardım: Twestival

Charity: Water 2006 yılında Scott Harrison tarafından kurulan ve dünyadaki 1 milyar temiz suya erişimi olmayan kişiye temiz su ulaştırmayı amaçlayan bir sosyal yardım kuruluşu.

Bu kuruluş, kısa zaman içerisinde 30.000 kişiden 8 milyon doların üzerinde yardım toplamayı başarıyor. Bu fonla 14 ülkede, 1240 su projesini hayata geçiriyorlar ve 600.000 kişiye temiz ve içilebilir su imkanı sağlıyorlar.

Twestival ise Charity: Water'ın sosyal medya örgütlenmesi. Scott Harrison, 2009 yılında gereken bilinirliği ve fonu Twitter vasıtası ile toplamayı düşünüyor ve böylece Twestival başlıyor. Tweet-Meet- Give diye amaçlarını çok iyi özetleyen bir sloganları var.

Twestival' in global ayağı oldukça etkileyici. Mashable, Blurb gibi güçlü sponsorları var. Twitter topluluğunun etrafında organize ettikleri ilk Twestival'i 12 Şubat 2009'da 202 şehirde düzenliyorlar ve 250.000 dolar yardım toplamanın yanı sıra küresel su krizine de dikkat çekmeyi başarıyorlar.

Bu festivalin İstanbul ayağı olan Twestival İstanbul ise Duygu Saylam organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor. İstanbul'daki Twestival'in amacı global ile aynı; Twitter kullanıcılarını bir araya getirmek ve fon yaratmak. Ama bir farkla, burada toplanan yardım Türkiye Otizme Destek ve Eğitim Vakfı'na bağışlanacak. İlk organizasyonda İstanbul ekibi açık artırma ile $455 toplayabilmiş. Bu rakam az gibi gözükse de diğer şehirler ile aynı ayarda diyebiliriz.

İstanbul Twestival 2.kez 12 Eylül'de yapılacak, organizasyon ekibi şu an mekan araştırmasında, katılımcılar Twitter kullanıcıları, onların çevreleri ve bizim medya ile ulaşabileceğimiz teknolojiyi takip eden tüzel ve özel kişilikler. Gelişmeler için Twitter hesabını takibe alabilirsiniz.

Ayrıca bu sefer organizasyonun bir de İzmir ayağı düzenlenecek. Bu organizasyonu İzmir için Uğur Aydoğdu üstlenmiş. Eklemek de fayda var dünyada bu organizasyona yaklaşık 300 şehir katılıyor.

Biz de hem İstanbul'dan hem İzmir'den Twitter kullanıcılarını geliri lokal bir vakıfa bağışlanacak bu organizasyona destek olmaya çağırıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.