CES 2010: Microsoft ile HP Tablet Savaşlarında Erken Davrandı!

CES 2010: Microsoft ile HP Tablet Savaşlarında Erken Davrandı!

CES 2010 fuarından ilgi çekici haberler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Dün yapılan Microsoft sunumunda ilk süpriz patladı. Microsoft CEO'su Steve Ballmer, HP ile ortaklaşa ürettikler Windows 7 kullanan dokunmatik ekranlı tablet PC'yi duyurdu. Aslında tablet PC'den çok tablet bir netbook olarak tanımlanabilecek ürün, internette gezinmek gibi basit ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış gibi görünüyor.

Yaptığı sunumda Steve Ballmer ürün hakkında Windows 7 kullanacağı dışında bir bilgi vermezken, daha önce Gizmodo tarafından tasarımsal resimleri yayınlanan "sözde" Microsoft'un tableti Courier ile HP'nin ürününün bir alakası bulunmuyor.

hp-slate

Son günlerde su yüzüne çıkan söylentilere göre Apple, Ocak ayının sonunda yapacağı etkinlikte tabletini duyuracak ve Mart ayında ürünün satışına başlayacak. Teknoloji bloglarında dile getirilen bir diğer söylenti ise Nexus One'ın ardından HTC ile arasından su sızmayan Google'ın yine HTC ile ortaklaşa bir internet tableti geliştirdiği yönünde. Chrome OS kullanacak olan tablet dokunmatik ekrana ve Google uygulamalarına tam uyumlu olacak.

Olaya geniş açıdan baktığımızda bilişim devlerinin kendi ekosistemleriyle tam uyumlu çalışacak bir internet tableti fikrine dört elle sarıldıklarını görüyoruz. Apple, Google ve Microsoft'un üçününde farklı şekillerde işletim sistemleri  ve bu işletim sistemlerinin üzerinde çalışabilen uygulamalarla oluşturdukları ekosistemleri bulunuyor.

Gördüklerimizden anlıyoruz ki üçüde aralarındaki rekabeti tablet pclerde doruk noktaya ulaştıracaklar. Burada ilginç olan bir diğer nokta ise üç dev şirketinde tablet pclerde geleceği görmüş olması. Aynı zamanda bilgisayar endüstrisinin şekillenmesinde de büyük etki sahibi olan bu şirketler attıkları adımlarla 10 sene sonra kullanılacak bilgisayarlarında şeklini bir anlamda deklare etmiş oluyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.