LinkedIn Entegrasyonu İle Twitter Resmen Dominasyonu Sağladı

LinkedIn Entegrasyonu İle Twitter Resmen Dominasyonu Sağladı

Dünyanın en popüler durum güncelleme ve mikro-blog servisi Twitter bugün popüler iş ağı LinkedIn ile yaptığı anlaşma ve entegrasyon ile alanındaki dominasyonu büyük ölçüde sağladığını ispatladı.

Yapılan anlaşma ile LinkedIn kullanıcıları servis üzerinde paylaştıkları durum mesajlarını Twitter'a da gönderebiliyorlar. Aynı şekilde Twitter'a gönderilen durum mesajları da #in ya da #li etiketleri kullanılarak LinkedIn'e senkronize edilebiliyorlar.

twitter-status-box2

Twitter'ın sahip olduğu güç ile hem kullanıcılarının tatmini hem de servisin popülaritesinin artacağını farkeden LinkedIn'in bu yönde bir entegrasyona gitmesi ile Twitter'ın mikro-blog alanındaki gücünün tescillendiğini söyleyebilirim.

pbandcTürkiye'de kullanım açısından FriendFeed ile yaklaşık aynı seviyede olan Twitter, dünyada popülaritesini gün geçtikçe artırıyor ve pazardaki hakimiyetini de güçlendiriyor. Özellikle Facebook tarafından satın alınmasından sonra sesi soluğu kesilen FriendFeed'in, dünyada da önemli kullanıcılarını Twitter'a kaptırmasıyla, biraz kıvılcımlanan potansiyeli sönmeye başlamıştı.

Sektörün resmi durum güncelleme servisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Twitter'ın önemli servislerle entegrasyonu bu yolu tamamlamasında büyük destek sağlayacaktır. LinkedIn gibi bir servisle gerçekleştirilen entegrasyonla da, alacak fazla yolu kalmadığını söylemek yanlış olmaz.

Konuyla ilgili LinkedIn'in yaptığı resmi açıklamaya ve Twitter senkronizasyonunu nasıl kullanacağınız ile ilgili detaylara şirketin blogundaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.