iGoogle'a Video Chat Eklendi!

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız iGoogle'a, yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Son yapılan değişikliklerle daha sosyal bir yapıya kavuşan iGoogle'da bugünden itibaren videolu sohbet de yapılabilecek. Daha önce sadece Gmail üzerinden kullanılabilen video chat iGoogle'a eklenerek sizin veya arkadaşlarınızın Gmail hesabı olmasa bile iletişim kurabilmenizi sağlıyor.

iGoogle yapılan değişiklikler ve yapılmak istenenler ile bana Facebook'u hatırlatıyor. Çeşit çeşit uygulamalar, arkadaşlarla oynanan oyunlar, içerik paylaşımları, sizin ve arkadaşlarınızın yaptığı güncellemelerin görüntülenmesi ve gelişmiş chat özellikleri ile iGoogle'un Facebook'tan çokta bir farkı kalmadı. Profil sayfalarının geliştirilmesi ve iGoogle'a eklenmesiyle Facebook ile neredeyse birebir aynı özelliklere sahip olacak.

igoogle-video-chat

Google, şimdiye kadar iGoogle'u biraz geri planda tuttu. Daha çok Google uygulamaları geliştirenler için bir oyun alanı niteliğindeydi. Son yapılan değişiklikler ve geliştirmelerin ardından Google araçlarının tek bir alandan kullanımı ve yönetimi için iGoogle'un çok uygun bir platform olduğunu gösterdiğini söyleyebiliriz.

Google interneti tekeline alma (veya Facebook'un tekel olmasını engelleme) çalışmasının bir bölümünü iGoogle üzerinden yürütecek gibi görünüyor. Bu da demek oluyor ki biz daha çok iGoogle haberi yaparız. :)

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.