Kurumsal iletişim aracı olarak "micro blogging" fikrinin yaygınlaşmaya başlaması ile berber, birçok start-up son dönemde Twitter benzeri ürünleri ile pazarda yerini almaya başladi. LeWeb 2008 de yarışacak şirketlerden bir tanesi olan Shout`Em sunduğu birçok özellik ile gittikçe kalabalıklaşan micro-blogging pazarında kendine sağlam bir yer edinebilecek şirketlerden bir tanesi gibi duruyor.
Shout`Em'in amacı topluluklar, popüler web siteleri ve şirketler için özelleşmiş Twitter veya Pownce modellemeleri yaratmak. Bu açıdan daha önce bahsettiğimiz Yammer ve SocialCast tarzı kurumsal uygulamalara çok benziyor. Fakat benzerlerinden farklı olarak Shout`Em kullanıcılarına gelişmiş kişiselleştirebilme seçenekleri sunmakta. Bu seceneklerden en dikkat çekeni ise Shout`Em'in sunduğu geniş tasarım özelleştirme araçları. Bu araçları kullanarak oluşturduğunuz Twitter tarzı sosyal ağınızın tasarımını hazır temaları kullanarak yada kendi CSS'inizi ekleyerek değistirmeniz mümkün. Ayrıca, servis oluşturduğunuz Twitter modellemenizi kendi sitenize entegre etmenize de olanak sağlıyor. Bunun yanında Shout`Em ile kısıtlı bir kullanım için kapalı bir mikro-blogging ağı yaratılabileceği gibi, genel kullanıma açık herkesin üye olabileceği ağlar kurmak da mümkün.
Shout`Em ücretsiz bir servis olmasına rağmen kullanıcılarına paralı "premium" servisler de sunmakta. Premium servislerinden en çok dikkat çekeni kendi ağınıza reklam yerleştirebilme özelliği. Bedava hesaplarda Shout`Em kendi oluşturduğu reklamların gösterimi yapmakta. Bunun yanında premium üyelik programları ile servisin size sağladığı adres dışında, oluşturduğunuz ağı kendinize ait bir web adresinde göstermenize de olanak sağlıyor.
Shout'Em tarzı bir platformun çok geniş bir kullanım alanı olabilir. Kurumsal iletişim aracı olarak kullanılabileceği gibi web siteleri için üyeler arası iletişim aracı olarak da düşünülebilir. Ya da özel ilgi alanlarına sahip kullanıcıların birbirleri ile bilgi paylaşımı yapmaları için Twitter ağları oluşturdukları bir platform olarak da şekillenebilir.
Kısacası bu tarz bir servisin çok çeşitli kullanım alanları olabilir fakat başarılı olabilmesi için böyle bir platformun öncelikle ölçeklenebilirlik sorunun başarılı bir şekilde çözmesi gerekiyor.
Shout'Em denemek istiyorsanız, Webrazzi için oluşturduğum uygulamayı (webrazzi.shoutem.com) inceleyebilir ve üye olabilirsiniz.