TC50 kazananı Yammer ve kurumsal Web 2.0

TC50 kazananı Yammer ve kurumsal Web 2.0

TechCrunch50'ye katılan girişimler arasından sıyrılarak  birinciliği kazanan Yammer.com gözleri bir kez daha kurumsal Web 2.0 uygulamalarına çevirdi.

Yammer aslında bir Twitter modellemesi ancak şirket söz konusu popüler modeli genel sosyal boyuttan kurumsal boyuta taşıyarak inovatif bir yaklaşımla fark yaratıyor ve ileride ortaya koyabileceği iş modeli ile birçok çevrenin dikkatini çekiyor.

Yammer'ın yaptığı işi aslında çok detaylı anlatmak gerekmiyor çünkü ürün tamamen bir Twitter diyebilirim. Tek farkı ise şirketlere özel bir Twitter uygulaması olması.

Twitter'ın sağladığı tüm özellikleri sağlayan ancak bir şirket e-posta adresi ile kayıt yaptırmayı gerektiren Yammer, ilk başta kulağa fazlasıyla standart gelse de şirket içi Twitter kullanımı ile elde edilebilecek verimliliği kısa video demosunda izlediğinizde faydaları kolaylıkla anlaşılabiliyor. Söz konusu videoya Yammer ana sayfasından ulaşabilirsiniz.

Google'ın sunduğu kurumsal e-posta, wiki, döküman paylaşımı ve video çözümlerinin yanında, birçok şirketin sunduğu özellikle kurumsal wiki çözümleri bu alanda dikkat edilmesi gereken gelişmelerdir. Konuyla ilgili Web 2.0 Expo San Francisco zamanında paylaştığım "Web 2.0 kurumsal boyuta geçiyor" ve "Kurumsal wiki uygulamaları yükselişte" isimli yazılarımı tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

2009 yılında çok daha yüksek değerlere ulaşacağını ve şirketler tarafından da bugün olduğundan fazla ilgi göreceğini tahmin ettiğim kurumsal Web 2.0 uygulamaları şirketlerin rutin operasyonlarının yanında dönemsel kullanımlar için de girişimciye değer yaratabilir.

Dönemsel kullanımlar olarak pazarlama ve reklam kampanyaları döneminde ya da proje süreçlerinde değerlendirilmek üzere kolaylıkla hayata geçirilebilecek bu tür servislerin sunulması şirketler için tercih sebebi olacaktır.

Yammer'ın TechCrunch50'de yakaladığı başarı eminim birçok yatırımcı ve girişimcinin gözünü bu alana dikmesine sebep olmuştur. Şirketin yakın zamanda yüklü miktarda yatırım alması da kaçınılmazdır.

Türkiye pazarında da fırsat gösteren kurumsal Web 2.0 uygulamalarını takip etmeyi ve Yammer'a göz atmayı öneriyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.