LinkedIn'de uygulamalar dönemi başladı!

LinkedInGeçen hafta 22.7 milyon dolar yatırım alan LinkedIn'den yeni haberler gelmeye devam ediyor. Diğer sosyal ağ siteleri gibi uygulama ekleme özelliğini hizmete sokan LinkedIn'in farkı ise sadece değerlendirmeyi geçen uygulamaların sitede yer bulabilecek olması.

Geliştiriciler ilk önce projelerini anlatıp onay aldıktan sonra uygulama geliştirme alanına ulaşabilecekler. LinkedIn bu onaylama sistemiyle kendi konsepti dışındaki uygulamaların önüne geçmeyi amaçlıyor ve buna ek olarak kullanıcıların profil sayfalarında da sadece 15 uygulamanın görüntülenmesine izin veriyor. Yani, sistemi bir uygulama karmaşı içine sokmaktansa uygulamalar ile birlikte kullanıcıların profillerini zenginleştirmek ve iletişimi arttırmak amaçlanıyor. Uygulamalar sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Uygulama geliştirmek için ise buradaki formu doldurarak kabul görmeniz gerekiyor.

LinkedIn uygulamaları Open Social API'si kullanılarak geliştirilecek.  Şimdilik sadece 9 uygulama var. Uygulamaların hepsi kendi alanlarında önde gelen sitelerle yapılan ortaklıklar sonucunda hayata geçirilmiş. Dosya paylaşımı ve depolanması için Box.net, sunum paylaşımı için Google Docs ve Slideshare, online proje yönetimi için Huddle.net, blog uygulamalarında Wordpress ve Six Apart, okuma listesi uygulaması için Amazon, gezi uygulaması için Tripit ile ortaklıklar kurulmuş ve uygulamalar hayata geçirilmiş.

Sosyal ağların olmazsa olmazları arasına giren uygulamalar LinkedIn'e yeni bir hava katacaktır. Diğer taraftan Facebook için uygulama geliştiren şirketlerin milyonlarca dolarlık yatırımcı bulmaları, LinkedIn platformuna uygulama geliştirmeyi cazip hale getiriyor. Bu platform için geliştirilecek yenilikçi uygulamaların sahipleri de en kolay yoldan iş ortaklıkları kurabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.