Tio için geri sayımda sona mı gelindi?

Tio için geri sayımda sona mı gelindi?

23 Temmuz'da yaptığımız haberde e-ticaret alanında önemli bir oyuncu olabileceğini düşündüğümüz Tio'nun satılmak ile kapatılmak arasında gidip geldiğini yazmıştık.

Haberimizin sonrasında konuyla ilgili Teknoloji Holding ya da Embrio tarafından hiçbir resmi açıklama gelmedi ancak şirket içinden konuyla ilgili bazı arkadaşlarımız özellikle kapatılmanın söz konusu olmadığını dile getiren açıklamaları gerek sözlü gerekse yazılı olarak yaptılar.

Son günlerde sürekli Teknoloji Holding tarafında bir yaprak dökümü olduğunun haberlerini alıyorduk. Tio ekibinin yanı sıra şirketin Embrio bünyesindeki farklı girişimlerinin de operasyonu durdurma kararı aldığını öğreniyorduk.

Sadece duyum olarak kulağımıza gelen bir dedikodu ise şirketin BelgeTurk projesinin girişimin hayata geçirilmesinin ana sebebi olan anlaşmanın iptal edilmesi ile sona erdirildiği yönündeydi. Benzer duyumları KolayTedarik için de alıyoruz.

Bugün aldığımız bir duyum ise Tio'nun şu günlerde ana operasyonunu sona erdireceği ve şirketin bugün içinde bir açıklama yapacağı yönünde oldu.

Konuyu Teknoloji Holding tarafından doğrulamamız mümkün olamadı, çünkü şirket içindeki kontaklarımızın neredeyse hepsi işten ayrılmış durumda. Ancak Tio.com.tr'yi incelediğimizde servisin zaten hali hazırda artık sadece bir fiyat karşılaştırma hizmeti sunduğunu ve asıl fark yaratması gereken direkt satış hizmetini artık vermediğini görüyoruz. Tio artık kıyaslama ile sunduğu fiyatlardan alım yapmak istediğinizde sizi ilgili alışveriş sitesine yönlendiriyor.

Tio sadece fiyat karşılaştırma ile devam eder mi yoksa tamamen siteyi kapatır mı bilemiyorum ancak sadece fiyat karşılaştırma ile devam etmesinin kendilerine zarar vermeyeceğini hatta imaj açısından daha doğru bir karar olacağını düşünüyorum.

Tio yola çıktığı ilk modelinde güzel bir noktayı yakalamıştı ancak şirket içi dinamiklerin yarattığı beklenti ile geri dönüşler kurumsal yapı dahilinde tatmin edici olamamıştı. Tio ekibinin bu süreçte ne kadar canla başla çalıştığını herzaman gözlemliyor, duyuyor ve görüyordum. Ancak malesef dinamik, esnek ve vizyoner olunması gereken Tio gibi bir girişimin gelişiminde belli ki sağlanamayan ya da aşılamayan pozisyonlar doğmuş ve büyük umutlar bağlanan servis bugünkü konumuna gelmiş.

Umarım servisin altında yatan teknoloji ve birikim bir çırpıda silinmez ve üzerinde biraz düşünülüp değerlendirilir. Operasyon bitmiş olsa da, ana modelden uzaklaşılıp iş modeli ortadan kalkmış olsa da Tio'nun hâlâ yapabileceği ve dinamik bir yapı içinde ulaşabileceği hedefleri olduğuna inanıyorum.

Bugünlerde çok büyük olasılıkla sona ermiş ya da erecek olan Tio operasyonu bence tüm bunların ışığında değerlendirilmelidir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.