Hep birlikte taşınıyoruz, şimdiden iyi yolculuklar; Invite2messenger

Hep birlikte taşınıyoruz, şimdiden iyi yolculuklar; Invite2messenger

Ay başında akıllı ajanlar olarak andığım geliştirmelerden; zaman içinde değineceğim dediğim geliştirmeler bir bir gelmeye başlıyor. Windows Live bugünden itibaren kullanıcı verilerimizi taşıyabilmemizi ve bu şekilde çeşitli sosyal ağlar içinde etkin değişim, paylaşım yapabilmemizi sağlayacak.

Facebook tutkusu boyut değiştiriyor dediğim gün yazı içinde devlerin bir an önce sektöre müdahale ederek hali hazırdaki müşterilerine yepyeni kullanıcı deneyimleri yaşatmaları ve ellerini çabuk tutmaları gerektiğini vurgulamıştım.

Microsoft da gerçekten elini çabuk tutabildiğini göstererek invite2messenger'ı aktif duruma getirdi. (Bu alan adının 2007 Kasım ayında alındığını bilir ve Microsoft'un 2008 Ocak'ta Dataportability'ye dahil olduğunu hatırlarsak; aslında hala inovasyonun çok çok uzağında olduklarını düşünebiliriz.)

Şimdilik sadece Facebook'daki arkadaşlarınızın bilgilerini taşıyabileceğiniz uygulama sayesinde; Facebook'da Windows Live bilgisini veren arkadaşlarınızı invite2messenger üzerinden davet ederek, Windows Live arkadaşlarınız arasına ekleyebilir ve eski masaüstü IM alışkanlığınızı dilerseniz oradan sürdürebilirsiniz. Çok yakında Windows Live'dan Facebook'a Linkedin'e; Linkedin'den Facebook'a; Facebook'dan Linkedin'e derken... Aslında birbirlerinin ömürlerinden çalacaklar.

*İşte 2007, keşke geleceği de gösterebilseler. : ) Türkiye'nin 2007 yılı son çeyrek patlaması yukarıda yer almıyor. (%400'lük sıçrama)

Grafikteki sosyal ağlar bir şekilde kendilerini öldürürken; bilgiler daha güvenli bir formatta taşınabilir olacak. Bundan bir kaç sene sonraki grafikleri görebilmeyi çok isterdim şu an, böyle köklü değişikliklerden sonra sahneye çok taze düşünebilen yeni oyuncular çıkacak; nasıl projeler geliyor açıkçası merak ediyorum!

Dolayısıyla bundan sonraki sosyal ağların önünün ne kadar açık olduğunu görebilmek zor değil, çünkü herhangi eski bir üyeliğinizle bu herhangi yeni ağa dahil olabilecek hatta profil bilgilerinizi bavul gibi yanınızda taşıyabildiğiniz için; tekrar tekrar standart bilgilerinizi sisteme girmek zorunda kalmayacaksınız.

Not: İlgilenen geliştiriciler verilerin nasıl paketlendiğini buradan test edebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.