Facebook tutkusu boyut değiştiriyor: Social.im

Facebook tutkusu boyut değiştiriyor: Social.im

Facebook'tan sonra messenger uygulamaları yetersiz kalıp; iletişim boyut değiştirmeye ve çeşitlenmeye başladı. Eskiden Windows Live Messenger, GTalk, Skype vb.. uygulamaları kullanarak iletişimde kalabilen kullanıcı, artık Facebook üzerinden mesajlaşmaya başladı.

Kendi kullanıcı deneyimimden çıkardığım sonuç, asla Windows Live ya da GTalk kullanmayacağım yönünde oldu. Bunun gerekçelerinden en önemlisi anlık olmayan bu mesajlaşmalar sırasında odağım olan konuları takip etmek için daha çok zaman bulabilmemdi. Sohbetlerin aralığı uzamış olsa da, bir şekilde sohbetlerin içeriği sağlıklı bir şekilde korunabiliyordu.

Fakat isteklerimi bugünden sonra karşılayamayacağına inandığım messenger kavramını, bir kez daha sorgulamam gerekiyor artık. Çünkü eski Google'lı Aydın Şenkut'un da yatırımcıları arasında yer aldığı - geliştiricileri de eski Youtube ve Google'lılardan oluşan Social.im ekibi; Facebook'ta sıkça karşımıza çıkan "MSN'in yok mu senin? : )" sorusunu tamamen ortadan kaldıracak.

MSN Messenger, GTalk ve Yahoo Messenger kendini bir an önce yenilememek için ısrar ederken; önümüzdeki yılların en çok kullanılan anlık iletişim uygulaması Social.im olacağa benziyor. Tabii ki büyük oyuncular hızlı ve doğru bir şekilde hareket edemez ya da Social.im onlar tarafından satın alınmazsa!

Social.im üzerinden anlık iletişim sağlarken, aynı zamanda duvar yazılarınızı, dürtmelerinizi: ), arkadaşlık taleplerinizi, vb.. sıcak gelişmeleri de Facebook gezicinizde açık olmadan takip edebileceksiniz.

Mac kullanıcıları da doğrudan hitap eden sistem; Jabber platformunda çalıştığı için iChat ve Adium ile birlikte de kullanılabiliyor. Aynı zamanda çevrimiçi uygulama olan Meebo da Jabber sayesinde Social.im'i destekliyor; sistem çok kısa süre için tüm diğer sosyal ağları da bünyesine katarak genişleyecek gibi gözüküyor. (Arkadaşlarınızı ekleyebileceğiniz sosyal ağlar arasında AOL tarafından 750 mil $'a satın alınan Bebo da var.)

Yeni bir uygulama olan Social.im alfa versiyonuyla hizmet vermekte - bu yüzden uygulamayı masaüstünüze kurup kullanmaya başladığınız anda arkadaş listenizde kimsenin online olmadığını görebilirsiniz. Bunun nedeni henüz arkadaşlarınızın bu uygulamaya sahip olmaması.

Şimdilik sistemi test etmek isteyen Windows ve Mac kullanıcıları beni kullanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.