Apple'ın artırılmış gerçeklik vizyonuna IKEA da katılıyor

Apple'ın artırılmış gerçeklik vizyonuna IKEA da katılıyor

IKEA ve Apple müşterilerin mobilyaları evlerinde deneyebilecekleri artırılmış gerçeklik uygulaması ile iş birliği yapacak. Bu iş birliğinin detaylarını birazdan paylaşacağım ama şimdiden söylemek lazım artırılmış gerçeklik artık daha fazla markanın radarına girecek.

Artırılmış gerçekliğe yabancı olmayan IKEA'nın 2013'te "Place in Your Room" uygulamasını hatırlayacaksınızdır. Hatırlamayanlar için video aşağıda ;) Marka yenileyeceği artırılmış gerçeklik uygulaması ile bu başarını devam ettirmek isteyeceği şüphesiz.

2017 Eylül'de iOS 11 ile birlikte kullanıma sunulması düşünülen uygulama için İsveççe'de ait olmak, uygun olmak anlamına gelen Platsa adı düşünülüyor. Ikea'nın Dijital Dönüşüm Müdürü Michael Valdsgaard'ın açıklamasına göre 500-600 ürüne sahip olacak bu uygulama ilk artırılmış gerçeklik içeren uygulaması olmakla birlikte, ilerleyen süreçte yeni ürünlerin üretiminde de etkili olacak.

Valdsgaard ayrıca uygulamaya ilerde alışveriş özelliği de getirmek istediklerini ancak ilk sürümde bunun mümkün olmayacağına de değiniyor. Yapmak istedikleri şeyin, örneğin müşterilerin almak istedikleri koltuğu salonlarında, uygulama üzerinde birebir görüp kolayca sepete atıp alışveriş etmelerini sağlamak olduğunu fakat şu an için sınırlı zamanları olduğunu söylüyor.

Ikea'nın amacı markayı evlere getirip, uygulanabilirliği arttırmak

Ikea'nın bu ortaklıktaki asıl odak noktası, markayı tüketicilerin evine taşıyabilmek. Uygulama konsepti de bunun için tasarlandı ve oldukça kullanışlı, basit. Tüketicilerin seçtikleri, satın almayı düşündükleri ürünü evlerinde artırılmış gerçeklik sayesinde görebilmeleri, mekana uygun ölçüyü, rengi ve tarzı seçmekte büyük fayda sağlayacak.

Apple teknolojisi ve uzmanlığından yararlanabilecek olmak aynı zamanda Ikea ve müşterileri için tamamen yeni, innovatif bir adım olacak. Ikea'nın haricinde Apple'ın artırılmış gerçeklik dünyasına hangi markaların dahil olacağını birlikte göreceğiz

https://youtu.be/jAsxW5YtWrM

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.