iOS 11'in özellikleri ve detayları

Apple, bugün gerçekleştirilen WWDC 2o17 açılış etkinliğinde mobil işletim sistemi iOS'in merakla beklenen yeni sürümünü tanıttı. İlginç özellikler ve tasarım değişiklikleri ile karşımıza çıkan iOS 11, Apple CEO'su Tim Cook tarafından tanıtıldı. Yenilenen kontrol paneli ile dikkatleri çeken iOS 11, iMessage ile para gönderme imkanı sunacak.

iMessage üzerinden para gönderimi

Apple Pay desteği sayesinde iMessage kullanarak "Person to Person"  (P2P) para gönderme imkanı sunmaya başlayan Apple, Siri ile ilgili önemli yenilikler olduğunu da paylaştı. iMessage'ı iCloud ile entegre bir hale getiren Apple, iOS 11'e sahip olan tüm cihazlar arasında başarılı bir entegrasyon olmasını sağlayacak.

Siri'yle sesli tercüme özelliği

Makine öğrenme sayesinde daha yetenekli bir hale gelecek olan Siri, daha başarılı konuşma şekillerine sahip olacak. Kullanıcısının ilgilendiği konulara göre önerilerde bulunacak olan Siri, sesli çeviri özelliğine de kavuştu. Çince İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde çeviri yapabilecek olan Siri'ye önümüzdeki aylarda yeni dil seçenekleri eklenecek.

Fotoğraf düzenleme özellikleri gelişmeye devam ediyor

Fotoğrafları tanımlamak için makine öğrenmesi kullanacak olan Apple, fotoğraf ve video düzenlemek için yeni beceriler eklemeye devam ediyor. Live Photos'a yeni efektler ekleyen Apple, fotoğraflarda yapılan düzenlemeleri tüm iCloud kütüphanesine yayıyor. iOS 11 ile kontrol panelinin tasarımını da yeniledi. iOS 10'a göre daha sade bir tasarıma kavuşan kontrol paneli 3D Touch desteğine de kavuştu. 3D Touch desteği sayesinde daha detaylı bilgiler ve kontrol sağlayacak olan yeni kontrol paneli, iOS cihazlarını kullanmayı kolaylaştıracak.

Dock ile uygulamalar arası geçiş

iOS 11'in en önemli yeniliklerinden olan Dock sistemi, uygulamalar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmamıza olanak sağlıyor. Kaydırma hareketi ile uygulamaları açma imkanı sunan Dock'a favori uygulamalarınızı ekleyerek kişiselleştirmek de mümkün.

Sürükle bırak özelliği iPad'e geldi

iOS 11 ile Multitasking konusunu oldukça ciddiye alan Apple, açık olan iki uygulamaları Slide Over veya Split View şeklinde  kullanmamıza da olanak sağlıyor. iOS 11 ile açık olan herhangi bir uygulamadaki görseli sadece sürükleyip bırakarak başka bir uygulamanın içine taşımak da mümkün olacak.

Değişen kilit ekranı

iOS 11 ile kilit ekranını daha yetenekli bir hale getiren Apple, karmaşık kilit ekranını ve bildirimleri sadeleştiriyor. Aynı anda hem en son hem de tü bildirimlerinizi kullanıcısına sunmak isteyen iOS 11'in kilit ekranındaki tüm bildirimlere parmağınızı ekranın üst tarafından aşağı kaydırarak ulaşabiliyorsunuz.

Yeni Files uygulamasıyla dosyalar düzene giriyor

Apple'ın yeni Files yani Dosyalar uygulaması kullanıcıların bulutta farklı uygulamalarda saklanan dosya ve dokümanlarını bir araya getiriyor. Mac'teki Finder'a benzer şekilde çalışan Files, sürükle bırak yöntemiyle gerek iCloud gerek Dropbox ya da Box gibi farklı uygulamalardaki dosyalarınızı yönetmenizi sağlıyor.

Haritalar'a iç mekan navigasyonu ekleniyor

Yenilenen Haritalar uygulaması sayesinde hava alanları ve alışveriş merkezleri ile ilgili detayları haritalar sunacak olan iOS 11, gelişmiş navigasyon desteği sayesinde hız limiti konusunda uyarılar da yapacak. Otomobil sürüşleri sırasında kullanılmak üzere geliştirilen yeni rahatsız etme modu, sürücülerin dikkatinin dağılmasını engelleyecek.

Yenilenen App Store tasarımı

Baştan sona yeniden tasarlanan App Store, yeni uygulamaların keşfini kolaylaştırıyor.

AR ve VR açılımları

Geleceğin platformlarına kayıtsız kalmayan Apple, iOS 11'de Artırılmış Gerçeklik (AR) yarışına katılıyor. Etkinlikte yeni ARKit'i tanıtan Apple, geliştiricilerin kendi AR uygulamalarını tasarlamalarına izin veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.