App Store baştan sona yeniden tasarlandı

Apple, bugün düzenlediği WWDC 2017 konferansı açılış etkinliğinde, App Store'un yeni tasarımını tanıttı. App Store'da yeni uygulama keşfetmenin gittikçe zorlaşması sorununu da adresleyen Apple, yeni uygulamaları çok daha detaylı parametrelere göre öne çıkarıyor.

App Store'un yeni tasarımı uygulamaları yeniden kategorize ediyor. App Store'a ilk eklenen sekme, Today yani Bugün sekmesi, haftanın gününe göre uygulamaları öne çıkarıyor. Bununla birlikte günün uygulaması, o gün premier'i yapılan uygulamaları gösteriyor. Uygulamalar ve geliştiricileri eskisine göre çok daha detaylı görünüyor.

Yeni App Store'da Oyunlar da özel sekmesine kavuşuyor. Oyunlar sekmesi altında öne çıkan mobil oyunlarla birlikte, iOS oyunlarına eklenen özellikler uygulama içi ücretleriyle birlikte görünüyor. Yani oyun deneyimini zenginleştirmek isteyen geliştiriciler, gelir yaratma şansını daha efektif bir şekilde kullanabiliyor. Yeni App Store'da yapılan yorumlar, geliştiricilerin yanıtlarıyla birlikte detaylı bir şekilde görünüyor.

Oyunların ayrılmasıyla Uygulamalar adında yeni bir sekme ekleniyor. Bunlarla birlikte Güncellemeler ve Arama App Store'daki yeni iki sekme. Apple News hatta Apple Music'e benzer şekilde yeniden elden geçirilen App Store çok daha güçlü bir kurguyla çıkıyor karşımıza. Uygulama ve geliştiricilerinin hikayeleri gibi içeriklerle destekleniyor uygulama tüketimi. Yeni App Store iOS 11 ile birlikte hayatımıza girecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.