Webrazzi Summit konuşmacılarından Christian Hernandez, ayda 5.000 e-maille nasıl başa çıkıyor?

Webrazzi Summit konuşmacılarından Christian Hernandez, ayda 5.000 e-maille nasıl başa çıkıyor?

Tohum yatırımı için melek yatırımcı arayan girişimciler için birçok tavsiye mevcut olmasına rağmen, yatırımcıların günde veya ayda kaç tane e-mail aldıklarına veya e-mail gelen kutularını nasıl akıllıca yönettiklerine yeterince değinmiyorlar.

Londra bazlı White Star Capital kurucu ortağı ve hatırlayacağınız üzere Webrazzi Summit konuşmacılarından olan Christian Hernandez kendi gelen kutusundaki e-mailleri nasıl etkili bir biçimde yanıtladığını ve en çok kimlerle iletişim halinde olduğunu göstermek üzere bir analizi paylaştı.

Bu arada belirtelim o dönemde Facebook'ta görev yapan Hernandez'in konuşmasını yazının sonunda bulabilirsiniz.

1 ayda 1000 farklı kişiden gelen 5,000 e-mail

Christian Hernandez analizinde, 1 ay içerisinde 1000 farkı gönderenden yaklaşık 5000 e-mail aldığına yer veriyor. Radicati Grup piyasa araştırmasına göre ise bu rakam, çalışanların normalde gün içerisinde aldıkları e-mail sayısının oldukça üzerinde (ortalama 122, ayda 3000 e-mail).

Birçoğunu yanıtlayamıyor

Hernandez, bu 5000 e-mailin yalnızca küçük bir kısmını, çoğunlukla White Star Capital bünyesinde olanları yanıtlayabildiğine değiniyor. Yaptığı analizlere göre ayda yaklaşık 1500 e-mail yanıtlıyor. Bunun tek nedenini her bir e-maile cevap verecek vaktinin olmaması olarak değil, bu 5.000 e-mailin bir kısmının gazeteler, bir kısmının ise kendisinin CC’ye konduğu e-mailler olması olarak nitelendiriyor.

En iyi zaman: İşten eve dönüş yolu

Londra- Surrey arasında toplu taşımayla seyahat eden Hernandez, e-maillerin çoğunu işle ev arasında geçirdiği bu sürede, trende yanıtlıyor. Bu da, diğer zamanlara kıyasla neden çoğunlukla 18:00- 19:00 saatleri arasında daha çok e-maile cevap verdiğinin göstergesi. Aynı zamanda Hernandez Çarşamba günleri diğer günlere göre daha çok e-mail gönderiyor.

Listenin en başında diğer yatırımcılar, avukatlar ve girişimciler var

Doğal olarak Hernandez çoğunlukla yatırım yapmayı düşündüğü, daha önceden yatırım yaptığı veya yatırım ortaklığını bitirmeyi düşündüğü girişimciler ile iletişim halinde. Tabi ki işin yasal boyutunu ve küçük ayrıntıları en ince detaylarına kadar bilenler avukatlar olduğu için, onlarla olan iletişimi de küçümsenemez. White Star Capital’deki çalışma arkadaşları ise Hernandez’in e-mail listesinin 2. veya 3. sırasında yer alıyor.

Çözüm samimiyetten geçiyor

Hernandez’in girişimcilere tavsiyesi, sıcak, samimi bir giriş yapmaları. Bu, iki tarafın da ortak noktada buluşmasını kolaylaştırıyor. Bir ortak referans veya iki tarafı da ilgilendireceğini düşündüğünüz bir girişle bu samimiyeti kolaylıkla sağlayabileceğinizi öngörüyor.

Bunun yanı sıra, tabi ki her türlü yanlış yönlendirmeler maalesef yatırımcılar tarafından hoş karşılanmıyor. Dürüst olmak ve dersini çalışmış olmak için Hernandez ve diğer risk yatırımcıları için büyük önem taşıyor. “Eğer diğer yatırımcılar ile gerçekten iletişiminiz yoksa, varmış gibi yapmayın. Biz yatırımcılar olarak birbirimizi kontrol edebiliriz.”

Ayrıca Hernandez birçok e-mail uygulamasını deneyip en son olarak Outlook’u tercih etmesine rağmen mümkün olan diğer uygulamaları da deniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.