Türk Telekom'da ikinci Paul Doany dönemi başladı

Türk Telekom'da ikinci Paul Doany dönemi başladı

Türk Telekom'da Rami Aslan'dan boşalan CEO'luk koltuğuna yeniden Paul Doany oturdu. Daha önce 2005'teki Türk Telekom özelleştirmesinden sonra Saudi Öger grubu tarafından bu göreve getirilen Doany, şirketin özelleştirilmesi ve borsaya açılması süreçlerini de yönetmişti.

Dr. Paul Doany’nin bugünden itibaren Türk Telekom CEO'su olarak atandığını açıklayan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, Doany'nin özelleştirmeden sonraki beş yıl boyunca sabit, mobil, geniş bantta ve ayrıca eğlence, BT ve eğitim gibi bilişim ve iletişim teknolojileri alanlarında güçlü performans gösteren bir özel şirketler grubuna dönüştürme yolunda başarılı çalışmalara liderlik ettiğini hatırlattı.

Hariri, "Sonrasında, melek yatırımcı olarak çalışmalarına devam eden Doany Türkiye'de girişimciliğe önemli katkılarda bulunmuştur. Dr. Doany'nin liderliği ve vizyonu ile Grubumuzun güçlü mirası üzerine yeni başarılar inşa ederek şirketimizi daha yüksek seviyelere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

2010 yılında Türk Telekom'daki CEO'luk görevinden ayrılan Doany, uzun süre daha İstanbul'da kalmış ve BT ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere farklı sektörlerde yatırım seçeneklerini araştırarak değerlendirmişti. Doany daha önceki 12 yıl boyunca Saudi Oger Grubu’nda çalışan Doany, Oger Telekom kurucu CEO’su ve Türk Telekom CEO’su olarak 5 yıl hizmet verdi. Saudi Oger Grubu'ndaki görev süresi boyunca, Türk Telekom’un yüzde 55’lik payının özelleştirme yoluyla satın alınmasını, Borsa İstanbul’a halka arzını aynı zamanda BT şirketleri ve uluslararası toptan satış operasyonlarının (Pantel, yeni adıyla Türk Telekom International) satın alınmasını yönetti. Aynı zamanda Güney Afrika’da Cell C’nin lansmanına kadar satın alma ve başlangıç operasyonlarını yönetmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.