Nintendo'nun akıllı telefon oyunları Mart 2017'de geliyor

Nintendo'nun akıllı telefon oyunları Mart 2017'de geliyor

Japon oyun devi Nintendo, geçtiğimiz yıldan bu yana tartıştığımız hikayeyi artık sonlandıracak ve bundan böyle oyunlarını ilk kez "Nintendo olmayan" donanımlar için de resmi olarak satışa sunacak.

Wall Street Journal'de yer alan habere göre Nintendo, önümüzdeki iki yıllık zaman dilimi içerisinde pazara toplam 5 Nintendo oyunu sunacak. Şirketten gelen bilgilere göre, AppStore ve Google Play'de yerini alması beklenen ilk oyunun hazırlık süreci bu yılın sonuna kadar tamamlanmış olacak. Kalan oyunların ise Mart 2017 itibariyle piyasada olması bekleniyor.

Nintendo'nun tecrübesinin çok büyük olduğu el konsollarındaki oyun deneyimi ile akıllı telefonlardaki oyun dinamikleri her ne kadar tıpatıp aynı olmasa da oldukça benzer. Bu da Nintendo'ya bir avantaj sağlıyor, bunun yanı sıra, Nintendo ile büyümüş pek çok kullanıcının bugün ellerinde bulunan akıllı telefonlar, Nintendo için hedeflenmesi gereken bir alan. Her ne kadar oyun isimleri şu anda anılmıyor olsa da, Legend of Zelda, Super Mario, Mario Kart, Pokemon ve daha nice başarılı Nintendo oyunu, AppStore ve Google Play aracılığıyla Nintendo'ya ciddi bir kar kapısı yaratabilir.

Bildiğiniz gibi Nintendo'nun el konsolları, akıllı telefonların teknik kabiliyetlerinin gelişmesi sebebiyle biraz olsun sekteye uğramıştı. Son yıllarda Nintendo her ne kadar kötü durumda olmasa da, atılım yapacak alanlar arayışı içerisinde bulunuyordu. Nintendo'nun uzun süredir konuşulduğu gibi sektöre bu şekilde giriş yapması, artık bir inadı bıraktığı ve pes ettiği anlamına geliyor. Bakalım, Nintendo platformuna gelen ilk mobil oyunlar hangi klasikler olacak ve oyunların fiyatları ne olacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.