Nintendo'nun inadı ne zaman bitecek? iPhone'da Pokémon oynamak mümkün olacak mı?

Nintendo'nun inadı ne zaman bitecek? iPhone'da Pokémon oynamak mümkün olacak mı?

Nintendo, dünyanın en başarılı video oyun serilerinden biri olarak kabul edilen Pokémon'un el konsolları GameBoy versiyonlarını paylaşma konusunda oldukça cimri davranıyor.

Nintendo, konsol pazarında bugüne dek rakipleri Xbox ya da PlayStation'ın yanında farklı bir segmente yönelerek daha çok aileleri bir araya getiren ve ailelere hitap eden Wii gibi konsollar üretmeye gitmişti. Lideri olduğu el konsolları pazarında her ne kadar büyük saygı ile anılıyor olsa da akıllı telefonların ve akıllı telefonlardaki oyunların gelişimi, Nintendo'yu bu alanda ciddi biçimde etkiledi.

Pokémon Omega Ruby ve Pokémon Alpha Sapphire gibi oyunların prodüktörü olarka görev yapan Junichi Masuda, The Telegraph'a verdiği bir röportajda, Pokemon oyunlarının iPhone'a gelmesi ihtimalinden bahsetti.

Neredeyse 20 yıllık bir mazisi bulunan Pokemon serisinin, milyonlarca kopya sattığını ve şu anda akıllı telefonları bulunan büyük bir kitlenin de aslında hedef kitlede yer alacağını düşünürsek, Nintendo için ciddi bir çıkış kapısı olabilir.

Zaman zaman tartışma konusu olan ve Nintendo oyunlarının iPhone ya da Android versiyonlarının çıkması gibi konular sık gündeme geliyor olsa da, bunun Nintendo'nun rızası ile mi olacağı yoksa bazı emülasyon uygulamaları aracılığıyla mı olacağı konusu meçhul. Ancak artan talepler doğrultusunda bu alanda yakın gelecekte farklı adımlar atılacağına ve Nintendo'nun zincirlerini kıracağına, daha doğrusu biraz da bunu yapmak zorunda olduğuna şahit olabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.