Mobil cihazlardan yapılan Google aramaları 10 ülkede bilgisayarları geçti

Mobil cihazlardan yapılan Google aramaları 10 ülkede bilgisayarları geçti

Google, resmi blogundan yaptığı açıklamayla mobilden yapılan Google aramalarının bilgisayarları geride bıraktığını resmen duyurdu. Açıklamada "ABD ve Japonya'nın aralarında bulunduğu on ülke" ifadesine yer veren Google, diğer ülkelerin hangileri olduğu konusunda ise detay paylaşmadı.

Haliyle reklam veren ve pazarlamacıları yakından ilgilendiren kırılımla ilgili, Google açıklamasında daha fazla mobil odaklı hale gelen reklam stratejisiyle ilgili noktaları öne çıkarıyor. Otomobiller, otel reklamları ve mortgage dikeylerinde yaptığı yenilikleri öne çıkaran Google'ın benzer yenilikleri yapmaya devam etmesini bekleyebiliriz.

Tabletleri de masaüstü cihazlarıyla birlikte kategorize eden Google, mobil cihazlardan yapılan arama sayımına yalnızca akıllı telefonlardaki uygulamalar ve tarayıcılardan yapılan aramaları dahil ediyor.

Google, bir süre önce arama sonuçlarında mobil uyumlu etiketi ekleyeceğini duyurmuş ve 21 Nisan tarihinde itibaren algoritmasını mobil uyumlu websiteleri lehine değiştirmeye başlamıştı.

Google mobil reklamlarla ilgili yaptığı yeniliklerin detaylarını AdWords canlı yayınında verdi. Yayının kaydını aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.