Alibaba, oyun şirketi Kabam'a 120 milyon dolar yatırım yapacak

Alibaba, oyun şirketi Kabam'a 120 milyon dolar yatırım yapacak

Çin'in internet devi Alibaba, San Francisco merkezli oyun şirketi Kabam'a 120 milyon dolar civarında bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Halka arz bildirimlerini yapan Alibaba, yaptığı bu yeni yatırımla halka arzının ardından hisse fiyatlarını daha da yukarı çekmiş olacak. Çünkü Kabam, 2012 yılında 180 milyon dolar gelir elde eden, oyuncu sayısı ve gelirlerini sürekli olarak katlayarak artıran bir oyun şirketi. Alibaba'nın yaptığı yatırımla birlikte, Kabam'ın yönetim kuruluna Alibaba'dan katılım gerçekleştirilecek ve Kabam, önümüzdeki 3 yıl içerisinde 10 oyun yayınlayacak.

Bu yeni yatırımla, Kabam'ın Amerika ve Avrupa'daki yayılımının ardından Asya'ya da sağlam adımlarla basarak, Çin pazarındaki yerini güçlendirmesini bekliyoruz.

Her ne kadar Alibaba'nın yaptığı yatırımın detayları açıklanmıyor olsa da, gelecek yatırımla beraber Kabam'ın değerlemesinin 1 milyar doların üzerine çıktığı söyleniyor.

Kabam'ın önceki yatırımcıları arasında, Canaan Partners, Redpoint Ventures, Intel Capital, Pinnacle Ventures ve Google Ventures gibi yatırım şirketleri bulunuyor. Tıpkı Alibaba gibi, Kabam da halka arz etmeye hazırlanıyor ve bu yatırım, halka arz öncesi Kabam için önemli bir koz olacak. Kabam'ın üst düzey yöneticilerinden Kevin Chou daha önce Kabam'ın Kasım 2014'de halka arz edebileceğini dile getirmişti.

Şirket, hali hazırdaki oyunları yaygınlaştırmasının yanı sıra, "The Hunger Games" (Açlık Oyunları) gibi filmlerin oyun haklarını alarak daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.