Revo Capital'dan buluta yatırım: skyatlas

Bugüne kadar yaptığı 8digits ve Edefter.com gibi yatırımlarla yazılım ve teknoloji konularına gösterdiği özeni ortaya koyan Revo Capital, bugün de skyatlas isimli bulut bilişim şirketine yatırım yaptığını açıkladı.
Revo Capital'dan buluta yatırım: skyatlas

skyatlas-com-logoBugüne kadar yaptığı 8digits ve Edefter.com gibi yatırımlarla yazılım ve teknoloji konularına gösterdiği özeni ortaya koyan Revo Capital, bugün de skyatlas isimli bulut bilişim şirketine yatırım yaptığını açıkladı.

skyatlas.com'a girdiğinizde henüz ortada kullanıma açık bir ürün göremeseniz de bugüne kadar Turkcell ile önemli projeler geliştirmiş Kartaca bünyesinden çıkan ve yaklaşık olarak 6 ay önce şirketleşen platformun arka tarafta teknolojisinin hazır olduğunu öğrendik. Hatta Amazon Web Services ya da Windows Azure gibi IaaS (Infrastructure as a Service) kategorisine giren skyatlas, şimdiden Turkcell (Turkcell Müzik) ve Genpa gibi şirketler tarafından kullanılmaya başlanmış bile.

Revo Capital'in skyatlas'a ne kadar yatırım yaptığı henüz açıklanmazken şirketin ilk etapta yüzde 17,5, eğer belirli hedefler tutturulursa da yüzde 25'ine ortak olduğunu söyleyebiliriz. Yatırım miktarını öğrendiğimizde sizlerle paylaşacağız, ancak şimdilik Revo Capital'ın geçmiş yatırımlarına bakarak skyatlas'ın Revo için 'büyük bir yatırım' olduğunu belirtebiliriz.

Cenk Bayraktar'dan aldığımız bilgiye göre skyatlas'ın 'internetten satış yapabilir' versiyonu 1 ay içinde hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayına girecek. Platformun satış odağı ise yalnızca Türkiye'yle sınırlı değil.

skyatlas-com-ekran-goruntusu

Patent başvurusu yapılan 'otomatik kapasite yönetimi' teknolojisi

Skyatlas'ın en çok öne çıkan özelliğiyse şimdiden patent başvurusu yapılan 'otomatik kapasite yönetimi' yani uygulama üzerindeki yükü kendiliğinden anlayan ve gerekli dağılımı yapan algoritma.

Cenk Bayraktar'ın aktardığına göre yurtdışındaki şirket ve kişilerin de ölçeklenebilirlik anlamında oldukça etkinlendiği bu teknoloji sayesinde skyatlas barındırdığı uygulamaların aldığı yükü/trafiği anlık olarak analiz ediyor ve gereken donanımı bu uygulamalara aktarıyor. Özetle diğer IaaS platformlarından aşina olabileceğiniz bu yapı, skyatlas'ın patentli teknolojisi ile daha da anlam kazanmış durumda.

Skyatlas'ın gelir modeli ise tahmin edebileceğiniz gibi müşterilerinin aldıkları trafik doğrultusunda tükettikleri donamım ile orantılı olacak ve müşteriler, kullandıkları donanım kadar ödeme yapacak. Bayraktar'dan öğrendiğimize göre skyatlas hem kurumsal düzeydeki büyük projeleri hem de şu an dünya üzerinde büyük oyuncular tarafından işgal edilen bireysel kullanım seviyesini kendisine hedef olarak seçmiş durumda. Yine Bayraktar'dan öğrendiğimize göre yukarıda bahsettiğimiz kapasite yönetimi ve skyatlas'ın sahip olsuğu diğer kendine has teknolojiler, fiyat rekabeti noktasında şirketi öne çıkartıyor.

Bu arada BTK'nın aldığı ya da bundan sonraki süreçte alabileceği çeşitli kararlar, örneğin Türkiye'deki sitelerin kullanıcı bilgilerini belirli kriterlere göre saklama esasına dayalı bir zorunluluk, skyatlas'ın çok sayıda rakibinin de Türkiye piyasasında devre dışı kalma ihtimalini ortaya çıkartıyor.

6 ay önce şirketleşen skyatlas, Kartaca bünyesinde 3,5 yıldır hayatta olan bir proje. Şu an 10 kişinin üzerinde bir ekibi ile Davutpaşa'daki Teknokent'te ikamet eden şirketin başında da Murat Avcı bulunuyor. skyatlas'ın sahip olduğu teknoloji ve yatırım sonrası gelişmeler hakkında sizleri bilgilendiremeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.