HotelRunner, Londra merkezli Bookingate’i satın aldı

Bu satın alma, Hotelrunner’ın sunduğu hizmetleri çeşitlendirerek seyahat alanındaki tüm paydaşlara daha kapsamlı çözümler sunmasını sağlayacak.
HotelRunner, Londra merkezli Bookingate’i satın aldı

Seyahat teknolojilerinde uçtan uça çözümler geliştiren HotelRunner'ın akıllı satış sistemi olan PayPad'i satın aldığını 2023'ün Eylül ayında sizlere aktarmıştık.

Türkiye'de kurulan girişim yeniden bir satın alma haberiyle gündeme geldi. HotelRunner, Londra merkezli Bookingate'i satın aldığını duyurdu. Satın alma anlaşmasının finansal detayları açıklanmadı.

Bu satın alma, HotelRunner’ın sunduğu hizmetleri çeşitlendirerek seyahat alanındaki tüm paydaşlara daha kapsamlı çözümler sunmasını sağlayacak.

Bookingate, seyahat acenteleri, tur operatörleri, destinasyon yönetim şirketleri ve diğer tedarikçiler için otel envanterine ve üçüncü taraf hizmetlere kolay erişim sunan bir platform geliştiriyor. Bu platform, kullanıcıların otel, uçuş, transfer, tur ve araç kiralama gibi çeşitli seyahat ürünlerini sorunsuz bir şekilde yönetmesine olanak tanıyor.

2016 yılında Arden Agopyan ve Ali Beklen tarafından kurulan HotelRunner, bu satın almayla hem B2B ağını genişletmeyi hem de daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamayı hedefliyor. Şirketin, Booking, Airbnb, Agoda, Oracle ve Google Hotel Ads gibi önemli platformlarla da stratejik iş birlikleri bulunduğunu hatırlatalım.

HotelRunner, Ocak 2023'te Seri A yatırım turunu tamamlamış ve bu finansmanın şirketin dünya çapındaki varlığını güçlendirmek, ekibini büyütmek ve ileri teknoloji yatırımlarını sürdürmek amacıyla kullanılacağını belirtmişti. Şirket, geçtiğimiz yıl Insights, Autopilot ve Değerlendirme Merkezi (Review Center) gibi ürünlerinin lansmanını gerçekleştirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.