HotelRunner, Seri A yatırım turunda 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Turizm için kriz yıllarından başarıyla ve karlı çıkmayı başaran HotelRunner, bu yatırımla birlikte büyümesini hızlandırarak küresel bir oyuncu olduğu turizm teknolojileri pazarındaki yerini sağlamlaştırmaya oynayacak.
HotelRunner, Seri A yatırım turunda 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat teknolojilerinde uçtan uça çözümler geliştiren HotelRunner, 6.5 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu tamamladı. Ali Beklen ve Arden Agopyan tarafından kurulan ve ilk yıllarından beri takip ettiğimiz HotelRunner, bu yatırım turuyla birlikte seyahat teknolojileri konusunda global oyuncular arasındaki yerini güçlendirecek. 

Yatırım turuna HotelRunner'ın ilk yatırımcısı olan 212, geçtiğimiz aylarda iş birliklerini duyurdukları Wix'in yatırım kanadı olan Wix Capital, Founders Factory, Ascension Ventures, DMH ile birlikte Yemeksepeti'nin kurucu ortaklarından Melih Ödemiş, Daniel King, Niels Gron ve seyahat teknolojileri alanında kıdemli isimlerden Gerry Samuels melek yatırımcı olarak dahil oldu.

HotelRunner güncel durumu nedir? 

2022 yılının önemli büyüme metrikleriyle tamamlayan HotelRunner’da yıl içerisinde 14 bin tesis platforma katılmış. Platform üzerinden 1 milyar dolar değerinde, 3 milyondan fazla rezervasyon işlemi gerçekleştirilmiş. Pandemi sürecinde turizmi negatif etkileyen tüm krizlerde başarıyla ayakta kalmayı başaran girişim, büyümesini sürdürmeyi başardı. 

2016 yılından beri karlı bir şirket olmayı başaran HotelRuner'ın bugün Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'deki ofislerinde 100'den fazla çalışanı bulunmakta. Şirket, Türkiye’den dünyaya yazılım ihraç etmesini sağlayan ileri teknoloji yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor. 

Yatırım ne için kullanılacak?

Geniş bir çözümler listesine sahip olan HotelRunner, bu yatırım turunun ardından hem müşteri segmentinde hem de tamamlayıcı teknolojilerle sunduğu servislerdeki boşlukları doldurmayı planlıyor. Kasım 2022'de iş zekası platformu Insights’ı açan HotelRunner, otel datasını anlamlandırmıştı. Şimdi ise bu anlamlandırılan veriyi kullanarak tesislerine direkt fayda sağlayacak yapan zeka da içeren ürünler geliştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda yetenek ve teknoloji odaklı iki şirket satın alan HotelRunner; teknoloji, yetenek ve coğrafi müşteri konum perspektifinden satın almalara devam etmeyi planlıyor.

HotelRunner kurucu ortakları Ali Beklen ve Arden Agopyan

HotelRunner Kurucu Ortağı Arden Agopyan yatırım ile ilgili bana bunları aktardı: Bu yeni yatırım, sektörden tüm oyuncuların birbirleriyle serbestçe ve sorunsuzca kontrat yaparak bağlantı kurmalarını ve işlem yapmalarını sağlayan çok yönlü pazaryerini tüm dünyaya hızla yayma hedefimiz için bize ilave kaynak sağlayacak.

HotelRunner'ın diğer Kurucu Ortağı Ali Beklen ise şunu söyledi: “Bu yeni sermaye, HotelRunner’ın ‘kriz-işlemez’ büyüme modeline olan güvenin de bir kanıtı niteliğinde. Öncü platformumuzu mükemmelleştirmeye ve küresel ekosistemdeki her oyuncu için daha büyük bir seyahat ekonomisi inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Booking.com ve Expedia Group gibi turizm devleri ve Wix gibi dünyanın en büyük website oluşturma araçlarının güvenilir iş ortağı olmayı başaran HotelRunner'ın başarısı Türkiye girişimcilik ekosisteminde belki çok farkında olunmasa da çok önemli. Önemli kriz yıllarından başarıyla ve karlı çıkmayı başaran girişimin, bu yatırımla birlikte büyümesini hızlandırması ve küresel bir oyuncu olmayı başardığı turizm teknolojileri pazarındaki yerini sağlamlaştırmayı başaracağını düşünüyorum.  İzleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.