Üretkenliğinizi artıracak 5 Mac uygulaması

Pek çok geliştirici, Mac için üretkenlik artırıcı uygulamalar hayata geçiriyor, sizin için seçtiğimiz üretkenliğinizi artıracak 5 Mac uygulamasını inceleyelim.
Üretkenliğinizi artıracak 5 Mac uygulaması

Bir Mac kullanıcısıysanız ve kullandığınız uygulamaların Mac’e özgü olduğunu hissetmek istiyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye göz gezdirmenizde fayda var. Günümüzde pek çok geliştiricinin, Mac için üretkenlik artırıcı uygulamalar hayata geçirdiğini söylemek mümkün. Sizin için seçtiğimiz üretkenliğinizi artıracak 5 Mac uygulamasını inceleyelim.

Be Focused Pro

Üretkenliğe meraklıysanız, Pomodoro tekniğini mutlaka duymuşsunuzdur. Be Focused Pro ile bu tekniği uygulamanız kolaylaşıyor. Birden fazla Apple ürünü kullanıyorsanız Be Focused Pro verilerinizi tüm cihazlarınız arasında senkronize ediyor, hatta canlı zamanlayıcıları dahi. Yani Mac’inizde, iPhone’unuzda ve hatta Apple Watch’unuzda aynı Pomodoro geri sayımını çalıştırabiliyorsunuz. 

Mac ve iOS’ta reklamlarla birlikte ücretsiz olan Be Focused Pro, Mac’te 9,99 dolarlık bir ücrete sahip; cihazlar arası senkronizasyonu etkinleştirmek için ise iOS’ta tek seferlik 9,99 dolarlık bir ücret belirlenmiş durumda.

Pocket

İnternet ile ilgili dikkat dağıtıcı şeylerden biri de ilginizi çeken çok fazla okunacak şey olması. Daha sonra okuma seçeneği sunan uygulamalar da bu noktada parlıyor. Mac kullanıcılarının muhtemelen ilk yapması gerekenlerden biri de Pocket’a göz atmak çünkü; araç gerçek bir Mac uygulaması sunuyor. Pocket’ı kayıtlı tüm makalelerinizi çevrim içi veya çevrim dışı okumak için kullanabilirsiniz. Bununla beraber uygulama, makaleleri kaydetmek için kullanabileceğiniz tarayıcı uzantıları sunuyor. 

Pocket’ın ücretsiz sürümü mevcut; kaydettiğiniz makalelerin kalıcı bir kişisel yedeğini, önerilen etiketleri ve tam metin aramayı içeren Pocket Premium ise aylık 4,99 dolar.

SelfControl

Bu yazıyı yazmak yerine izleyebileceğim tonlarca Youtube videosu mevcut, oyun videoları da cabası. En azından, Youtube’u ve diğer potansiyel dikkat dağıtıcı siteleri engellemenizi sağlayacak dikkat dağıtıcı engelleme uygulamaları olmasaydı durum böyle olabilirdi.

Bu iş için en iyi uygulamalardan biri de en dikkat dağıtıcı URL’lerinizi listelemenize ve dikkat dağıtıcıların olmadığı bir zaman belirlemenize olanak sağlayan SelfControl. Tamamen ücretsiz olan SelfControl, bilgisayarınızı yeniden başlatsanız bile süre dolana kadar bu dikkat dağıtıcı URL’lere erişmenizi tamamen imkânsız hale getirmesiyle öne çıkıyor. Bu yönüyle oldukça güçlü bir uygulama olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Things

Bir şeyler yapmak zorunda kaldığınızda ve yapmanız gereken şeylerin kaydını tutmanız gerektiğinde sadece beyninize güvenmek söz konusu şeyleri depolamak için yeterli olmayabilir. 

Bir yapılacaklar listesi uygulaması, görevlerinizi düzenli tutmanıza ve bunları ne zaman yapacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır. Mac yapılacaklar listesi uygulamalarının başını çeken Things oldukça iyi bir alternatif. Daha evvel de iPad'de verimlilik artıracak uygulamalardan bahsederken Things'i sizlerle paylaşmıştık. Bu zarif uygulama ilk bakışta basit görünüyor. Ancak Takvim entegrasyonu ve planlama konusundaki bütüncül yaklaşımıyla güçlü bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda uygulamanın en önemli özelliklerinden birinin de Mac ortamına çok doğal bir şekilde uyum sağlaması olduğunu söyleyebiliriz. 

Aracın MacOS sürümü 49,99 dolar ancak Things web sitesi üzerinden 15 günlük ücretsiz deneme süresi sunuyor. IPad sürümü 19,99 dolar; iPhone sürümü ise 9,99 dolar.

Zappy

Mac’te ekran görüntüsü almak, iş süreçlerinizi olduğundan daha karmaşık bir hale getirebilir. Dosyalar masaüstünüze kaydedildiğinde dağınık bir görünüm oluşturur. Ayrıca bu dosyaları biriyle paylaşmak istiyorsanız seçtiğiniz uygulamaya manuel olarak yüklemeniz gerekir. Buna ek olarak QuickTime kullanarak yaptiğınız kayıtların dosya büyüklüğü da paylaşım için son derecede büyük olabilir. 

İşte bu noktada ekran kayıt araçları devreye giriyor. Hızlı bir şekilde ekran görüntüsü veya ekran kaydı almayı ve bu kayıtları başkalarıyla paylaşmayı kolaylaştırıyor. Zapier tarafından üretilen Zappy bu konuda güzel bir alternatif olabilir. Aslında uygulama, Zapier ekibinin kendi ihtiyaçları üzerine şirket içi kullanım için geliştirildi. Ancak artık uygulama, şirket dışı kullanıma da açılmış durumda. Ücretsiz olan Zappy ile hızlı bir şekilde ekran görüntüsü ya da ekran kaydı alabiliyorsunuz. Eğer halihazırda ödeme yapan bir Zapier üyesiyseniz hemen başkalarıyla paylaşabileceğiniz bir bağlantı da elde ediyorsunuz. Sıkça ekran kaydı alan biriyseniz, denemeye değer.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.