Verimliliğinizi artıracak 4 iPad uygulaması

iPad'de verimliliğinizi artırmak için kullanabileceğiniz pek çok uygulama mevcut. Gelin verimliliğinizi artıracak 4 iPad uygulamasını inceleyelim.
Verimliliğinizi artıracak 4 iPad uygulaması

App Store’da 1.9 milyondan fazla uygulama mevcut. Özellikle bir iPad kullanıcısıysanız, geniş yelpazede sunulan bu uygulamalar arasında verimliliğinizi artıracak pek çok seçenek ile karşılaşmanız mümkün. Gelin verimliliğinizi artıracak 4 iPad uygulamasını inceleyelim.

Spark Mail

Araç birden fazla e-posta hesabını cihazlar arasında senkronize etmenin yanında yapay zekâ ile e-posta sıralama, filtreleme ve yanıt oluşturma özellikleriyle öne çıkıyor. Ancak Spark Classic’ten yeni Spark Mail AI uygulamasına geçişin biraz kafa karıştırıcı olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Temelde bir e-posta istemcisi olan Spark, Google Takvim’in tüm özelliklerini e-posta uygulamanıza getiriyor. Bu anlamda aracın oldukça iyi ve sorunsuz bir Google Takvim entegrasyonuna sahip olduğunu belirtelim.

Öte yandan şu an için yalnızca masaüstündeki Spark Classic’te görülen takvim işlevselliği, iOS ve iPadOS’ye uyumlu olan yeni uygulama Spark Mail AI’da mevcut değil. Yani takviminizi iPad’de görüntüleyebilseniz de; Spark Classic’in tüm özelliklerine henüz sahip değil. Takvim özelliklerinden faydalanmak için MacBook’unuzda Spark Classic’i, telefonunuzda ve iPad’inizde ise Spark Mail AI’ı kullanabilirsiniz. Bu arada Spark ekibi masaüstü sürümünde de Spark Mail AI’a geçiş yapmayı planlıyor. Bununla beraber ekip, takvim özelliklerinin yakında Spark Mail AI’a ekleneceğini de belirtiyor.

iPad sürümü ile Spark Mail AI, e- postaları çok daha hızlı yanıtlamak ve yönetmek için yardımınıza koşuyor. Yerleşik yapay zekânın yanıtlar oluşturmasını, bir e-postayı farklı tonlarda yeniden yazmasını, redaksiyon yapmasını ve öncelik görünümüyle yalnızca önemli e-postaları göstermesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca belirli gelen kutularında ekip çalışması yapmak için bir ekip modu da mevcut.

Son olarak e-postalarınızdayken ekranı hızlıca kaydırarak takviminizi görmenin önemli bir zaman tasarrufu yarattığını da söyleyelim.Ürünün ücretsiz sürümü mevcut. Ayda 7,99 dolar karşılığında Spark Mail Premium, yapay zekâ ve diğer gelişmiş özelliklere erişmeniz mümkün.

Things

Etkili bir yapılacaklar listesi uygulaması olan Things’in kendi kategorisinde benzersiz bir şekilde yaptığı birkaç şey mevcut. Bunlar arasında en çok öne çıkanı ise görev yönetiminde birbirleriyle ilişkili görevler ve alt görevler oluşturabilme özelliği. Birçok uygulama bir görev içinde alt görevler oluşturmanıza izin veriyor olsa da; Things bunu çok daha işlevsel bir şekilde yapıyor. Uygulama, bir sonraki görev başlamadan önce başka bir görevin ne zaman tamamlanması gerektiğini belirleyebilir ve eğer öyleyse görevi “bekliyor” olarak etiketler. Böylece o gün gerçekten ne yapmanız gerektiğini ve sizi hangi görevlerin beklediğini kolayca görebilirsiniz. Uygulamanın bir diğer benzersiz özelliği ise görev başlangıç ve bitiş tarihlerini ayrı ayrı belirleyebilmesi.

Things’in sıralama sistemi sayesinde istediğiniz kadar proje oluşturabiliyorsunuz. Her bir proje bir “alan” içerisinde yer alıyor. Bu alanlara istediğiniz ismi verebilirsiniz mesela genel olarak hayatınızı düzenli tutmak için İş, Kişisel ve Finansal gibi gruplara ayırabilirsiniz.

Aracın tek bir dezavantajı var, o da yalnızca Apple cihazlarında kullanılabiliyor olması. Ancak yalnızca bir Apple kullanıcısıysanız ve sade tasarımlardan hoşlanıyorsanız Things tam da size göre. iPad için Things tek seferlik ödemeyle 19,99 dolara satın alınabiliyor ve uygulamayı iPhone’unuzda da kullanabiliyorsunuz. İsteğe bağlı masaüstü sürümü ise tek seferlik 49,99 dolar fiyat etiketine sahip.

Notes Writer Pro

Notes Writer Pro, dosyaları içe aktarma desteğinin yanı sıra Apple Pencil ile tutulan notlara ve klavye notlarına sunduğu destek ile çok yönlü bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Ancak aracı diğerlerinden ayıran faktör yapay zekâ özellikleri.

Yerleşik yapay zekâ, içerik taslağı oluşturabiliyor, metni düzenleyebiliyor veya yeniden ifade edebiliyor ve düzeltme yapabiliyor. Bunun yanı sıra uygulamanın yapay zekası, kavramları açıklayabiliyor ve metin notlarını 20 dile çevirebiliyor. Tüm bu özelliklere ayda 2,99 dolara erişebiliyorsunuz. Bu da diğer yapay zekâ yazım araçlarına kıyasla çok daha uygun bir fiyata denk geliyor. Üstelik bu özelliklerin not tutma uygulamanızda doğrudan olarak sunulması da büyük avantaj.

Aracın en son güncellemesi el yazısından metne çeviri özelliği sunmanın yanında yapay zeka istemlerini sık kullanılanlar listesine kaydetme özelliğine de sahip. Bu da rutin görevlerde daha da hızlı bir iş akışı sağlıyor. Bu özellik iPad’de yapay zekâ araçlarıyla çalışmayı çok daha kolay hale getiriyor.

Notes Writer Pro’nun öne çıkan eksisi ise diğer uygulamalar kadar çok kalem, arka plan ve özelleştirme seçeneği sunmaması. Uygulama için tek seferlik satın alma koşuluyla 6,99 dolar ve yapay zeka özellikleri için isteğe bağlı olarak ayda 2,99 dolar karşılığında bahsettiğimiz özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Good Notes 6

Bir iPad not alma uygulaması olan Good Notes, Apple Pencil ile elle yazma veya sayfanın herhangi bir yerine yazılı metin ekleme özellikleriyle öne çıkıyor. Uygulama, notlarınızı estetik olarak özelleştirmek için çok sayıda şablon sunuyor. Good Notes’un pek çok rakibi mevcut. Ancak araç; organizasyon, Apple Pencil ile elle yazma desteği, metin ve klavye desteği, özelleştirme, senkronizasyon ve dışa aktarma seçeneklerinin iyi bir kombinasyonuna sahip. Böyle bakıldığında Good Notes rakiplerinden geri kalmıyor. Ayrıca denklem çizimi, sunumlar için ses kaydı ve Çalışma modu gibi gelişmiş özellikleri de mevcut.

Uygulamada yerleşik şablonları kullanabilir ya da şablon olarak kullanmak için herhangi bir PDF veya Goodnotes dosyasını içe aktarabilirsiniz. Bir başka seçenek olarak mevcut belgeleri işaretleyebileceğinizi de belirtelim. Goodnotes gerçekten dijital bir not defteri olarak işlev görüyor. Her dosya istediğiniz kadar sayfa içerebiliyor, bunları düzenlemek oldukça kolay ve tıpkı fiziksel sayfalar gibi çevirebiliyorsunuz. Dışa aktarmak için ise tek bir sayfayı veya tüm not defterini PDF’lere ve diğer formatlara dönüştürebilirsiniz.

Aracın el yazısı desteği, çok sayıda kalem stilini ve mürekkep rengini kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca bazı not alma uygulamalarının aksine yazılan metni sayfanın herhangi bir yerine yerleştirebiliyor ve isterseniz bunu daha sonra taşıyabiliyorsunuz. Bunun yanında araç, çok sayıda yazı tipi ve renk seçeneği sunuyor. Hatta iFont ile kendi özel yazı tiplerinizi de ekleyebilirsiniz.

Goodnotes’un ayrıca Windows ve Android dahil olmak üzere tüm masaüstü ve mobil cihazlarla senkronize olduğunu ve her yerden not alabileceğinizi de belirtelim.

Araç 3 not defterine kadar ücretsiz bir hizmet sunuyor. Premium planlar için ise tüm platformları içerecek şekilde yıllık 12,99 dolarlık bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer yalnızca Android ve Windows sürümlerini kullanmak isterseniz yıllık 9,09 dolar veya yalnızca Apple cihazları için tek seferlik 38,99 dolarlık bir fiyat sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.