Microsoft, yaklaşık 1000 çalışanını daha işten çıkarıyor

İşten çıkarmalar, HoloLens 2 üzerinde çalışan karma gerçeklik ekibini, Azure for Operators ve Mission Engineering departmanlarını kapsıyor.
Microsoft, yaklaşık 1000 çalışanını daha işten çıkarıyor

Son dönemde teknoloji sektöründe işten çıkarmalar artarak devam ediyor. Pandemi sırasında yapılan aşırı işe alımlar, günümüzdeki işten çıkarmaların başlıca nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Google, Amazon, Meta, Tesla, Sony, Snap gibi şirketler son altı ay içinde birçok kişiyi işten çıkardı. Bu gelişmeler, büyük teknoloji şirketlerindeki iş güvencesi konusunda endişeleri artırıyor.

Geçen ocak ayında Microsoft'un 1.900 çalışanını işten çıkaracağını sizlere aktarmıştık. Şirkette sular durulmuyor. Microsoft, yaklaşık 1.000 çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Bu işten çıkarmalar, HoloLens 2 üzerinde çalışan karma gerçeklik ekibini, Azure for Operators ve Mission Engineering departmanlarını kapsıyor.

Hatırlatmak gerekirse, Microsoft 2021'de Azure for Operators ve Mission Engineering departmanını, SpaceX gibi şirketlerle çalışmak ve taşınabilir veri merkezi gibi projeleri yürütmek amacıyla kurmuştu. Bu gelişmeler, Microsoft'un stratejik öncelikleri doğrultusunda yeniden yapılanma ve yatırımlarına devam etme niyetinde olduğunu gösteriyor.

Bu hamle, Microsoft'un geçen ocak ayında 10 binden fazla çalışanını işten çıkarmasından bir yıl sonra gerçekleşti. Söz konusu işten çıkarmalar, Microsoft'un global iş gücünün yaklaşık yüzde 5'ine tekabül ediyordu. Şirketin CEO'su Satya Nadella, o dönemde şirketin donanım portföyünü değiştireceğini belirtmişti. O zamandan bu yana Microsoft Activision-Blizzard'ı satın alarak yapay zekaya büyük yatırımlar yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.