Microsoft'un Activision Blizzard ve Xbox ekiplerinden 1900 kişi işten çıkarılıyor

Microsoft, bu hafta Activision Blizzard ve Xbox'ta 1900 çalışanı işten çıkarıyor. İşten çıkarmalar, toplamda yaklaşık 22 bin çalışanı olan Microsoft'un oyun bölümünün yaklaşık yüzde 8'ine denk geliyor.
Microsoft'un Activision Blizzard ve Xbox ekiplerinden 1900 kişi işten çıkarılıyor

Son dönemde teknoloji sektöründe işten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle pandemi ile yaşanan orantısız işe alımların, bu dönemde işten çıkarılmaların en önemli nedeni olduğunu; Riot Games'teki işten çıkarma haberini size aktarırken açıklamıştık. Büyük teknoloji devlerindeki bu işten çıkarmalar, artık çalışanların korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Google, Amazon, Meta derken şimdi Microsoft da 1900 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Microsoft, bu hafta Activision Blizzard ve Xbox'ta 1900 çalışanı işten çıkarıyor. Microsoft öncelikle Activision Blizzard'da işten çıkarmalar yaparken, bazı Xbox ve ZeniMax çalışanları da bu durumdan etkilenecek. İşten çıkarmalar, toplamda yaklaşık 22 bin çalışanı olan Microsoft'un oyun bölümünün yaklaşık yüzde 8'ine denk geliyor.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, "Ekibimizdeki 22 bin kişiden yaklaşık 1900'ünün rolünü azaltarak oyun iş gücümüzün boyutunu küçültme yönünde acı bir karar aldık." dedi. Spencer ayrıca, "Geçiş sürecinden etkilenenlere, yerel istihdam yasaları çerçevesinde kıdem tazminatı da dahil olmak üzere tam destek sağlayacağız. Görevleri etkilenecek olanlar bilgilendirilecek ve sizden ayrılan meslektaşlarınıza değerlerimizle tutarlı saygı ve şefkatle davranmanızı rica ediyoruz." ifadesini kullandı.

Eski Blizzard başkanı Mike Ybarra da X üzerinden yaptığı açıklamada Microsoft ve Blizzard'dan ayrılacağını söyledi. Microsoft'un oyun stüdyoları başkanı Matt Booty ise bir notta, Blizzard'ın kurucu ortağı ve birimin tasarım şefi Allen Adham'ın da ayrılacağını ve Blizzard'ın yeni bir hayatta kalma oyunu geliştirmeyi durduracağını açıkladı.

Microsoft önümüzdeki hafta yeni bir Blizzard başkanı atamayı planlıyor.

Microsoft, İngiltere ve ABD'deki düzenleyici kurumlarla 20 ay süren mücadelenin ardından ekim ayında Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın alma işlemini tamamlamıştı. Eski Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, aralık ayı sonunda görevinden ayrılmış, Microsoft ise yerine doğrudan bir atama yapmamıştı. Bunun yerine, Activision Blizzard yöneticilerinden oluşan bir grup Matt Booty'ye rapor veriyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.