Riot Games, 500'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Riot Games, 500'den fazla çalışanını işten çıkaracağını söyledi. Bu sayı, şirketin iş gücünün yüzde 11'ine tekabül ediyor. 
Riot Games, 500'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Son dönemde teknoloji sektöründe işten çıkarmalar ciddi anlamda artmış durumda. Covid-19 ile evden çalışma trendinin hayatımıza girmesi, şirketlerin orantısız işe alımlar yapmasına neden olmuştu. Pandemi bittikten sonra ofislere geri dönülmeye başlanınca ve maliyetlerde yükselme yaşanınca, şirketler de toplu işten çıkarmalar yapmaya başladı. Ne yazık ki son birkaç yıldır bu işten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor. Google, Amazon, Meta gibi birçok teknoloji devi de bu alanda başı çekiyor. 

Şimdi ise yeni bir toplu işten çıkarma haberi Tencent bünyesindeki Riot Games'ten geldi. Şirket, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada 500'den fazla çalışanını işten çıkaracağını söyledi. Bu sayı, Riot Games'in iş gücünün yüzde 11'ine tekabül ediyor. 

Riot Games CEO'su Dylan Jadeja, yayınladığı bir mesajda "Yaptığımız bazı önemli yatırımlar beklediğimiz gibi sonuç vermiyor. Görevleri etkilenen ya da etkilenebilecek olan çalışanlar için önümüzdeki 48 saat içinde ilgili yöneticilerle bir toplantı yapılacak ve şirkette daha uzun süredir çalışanlar için daha fazla olmak üzere en az altı aylık kıdem tazminatı ve diğer avantajlar sunulacak." dedi. 

Değişikliklerden doğrudan etkilenen projeler arasında 2019'da duyurulan ücretsiz kart oyunu Legends of Runeterra da yer alıyor. Riot'ın mevcut oyun portföyündeki diğer hedef ise yine 2019'da duyurulan ve League of Legends ile ilgili daha fazla oyun yaratacak daha küçük stüdyolarla ortaklık kurmayı amaçlayan Riot Forge yayıncılık şirketi. Netflix mobile özel Hextech Mayhem de dahil olmak üzere altı oyun yayınlayan Riot Forge, Bandle Tale'i yayınladıktan sonra kapanacak.

Bu arada Tencent'in 2011 yılında Riot Games'in çoğunluk hissesini satın aldığını hatırlatalım. Tencent, aynı zamanda Epic Games'te de hisseye sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.