Otonom teslimat robotları geliştiren Delivers.ai, Japan Post Capital'dan yatırım aldı

Delivers.ai, yeni gelen yatırımı Japonya'daki son kilometre lojistiği altyapısını geliştirmek ve Delivers.ai'ın otonom mobilite platformundan yararlanmak için kullanacağını açıkladı.
Otonom teslimat robotları geliştiren Delivers.ai, Japan Post Capital'dan yatırım aldı

2023 yılının Ocak ayında, yerli otonom teslimat robotları geliştiren Delivers.ai, Ford Otosan'ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure'dan yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Şirket, yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. 

Delivers.ai, Japan Post Capital'den yatırım aldı. Ancak yatırımın finansal değeri hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Şirket, yeni gelen yatırımı Japonya'daki altyapısını ve sunduğu çözümleri geliştirmek için kullanacağını duyurdu.

Ali Kutay Yaralı ve Oral Yiğitkuş tarafından kurulan Delivers.ai, lojistik ve tedarik zinciri çözümleri için otonom mobilite platformları geliştiren bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Şirketin temel hedefleri arasında ekonomik ve sürdürülebilir teslimat lojistiği için yapay zeka destekli, düşük emisyonlu teslimat robotları ve otomotiv araçları üretmek bulunuyor.

Son kilometre (Last Mile) lojistiği, bir ürünün depo rafından müşteriye ulaşana kadar geçen süreçteki son aşaması olarak tanımlandığını hatırlatalım. Delivers.ai'ın farklı cihaz türlerine uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanmış platformları işletmeler için esneklik sağlıyor. Şirketin yüzde 100 elektrikli ve otonom araçları açık alanlarda ve kapalı alanlarda çalışıyor. Delivers.ai, İngiltere ve Avrupa'da yiyecek, market alışverişi ve posta teslimatlarına odaklanıyor.

Delivers.ai, elektrikli otonom robotlar aracılığıyla yemek ve market alışverişlerini temassız bir şekilde teslim ederek, online yemek sipariş platformları, marketler ve restoranlar için hızlı, hijyenik, akıllı ve uygun maliyetli bir teslimat hizmeti sunmayı hedefliyor.

Delivers.ai, Yemeksepeti'nin teslimat robotu YEBO'ların geliştirilmesinde şirketle iş birliği yapmıştı. 2020'nin Ekim ayında tohum öncesi aşamada 20 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını alan Delivers.ai, geçtiğimiz sene de Startupfon, Kalyon Venture Capital, İTK Ventures ve Emre Tok'tan yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.