Delivers.ai, 20 milyon TL'ye yakın bir değerleme ile yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Ali Kutay Yarali ve Oral Yigitkus tarafından kurulan girişim, 20 milyon TL'ye yakın bir değerleme ile yatırım aldı.
Delivers.ai, 20 milyon TL'ye yakın bir değerleme ile yatırım aldı

Otonom teslimat robotları geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Delivers.ai'dan geçtiğimiz hafta sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Delivers.ai girişimi, yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Ali Kutay Yarali ve Oral Yigitkus tarafından kurulan girişim, 20 milyon TL'ye yakın bir değerleme ile yatırım aldı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırımının tohum (çekirdek) öncesi yatırım olduğu da ekleyelim. Yapılan yatırım miktarı veya yatırımcılar ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Alınan yatırım hem yazılım hem de donanım anlamında otonom teslimat robotu prototipinin geliştirilmesi ve 2020 yılının sonunda İstanbul sokaklarında kullanılması için harcanacak.

Söz konusu otonom teslimat robotunun İstanbul ile birlikte Avrupa’da Barselona ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise Dubai’de pilot testlerine başlaması hedefleniyor.

Avrupa'da teslimat robotu konusunda ticari olarak pazara ilk giren ilk firma olmayı hedefleyen Delivers.ai, 2021 yılının sonunda tamamen otonom teslimat robotu ile Avrupa’da 100 robotluk bir filo kurmayı ve Avrupa’da iki lokasyonda ofis açmayı planlıyor.

Hatırlatmak gerekirse merkezi bir filo yönetim altyapısı ile çalışan Delivers.ai, otonom robotik araç ağı ile online yemek siparişi platformlarına, marketlere ve restoranlara hizmet vererek yerel teslimatın daha hızlı, hijyenik, akıllı, risksiz ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.