Startupfon, otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.ai'a yatırım yaptı

Otonom teslimat robotları geliştiren Delivers.ai, Startupfon, Kalyon Venture Capital, İTK Ventures ve Emre Tok'un katılımıyla ikinci yatırım turunu tamamladı. Tura; hiVC, Startershub, Nuri Cem Erbak, Abdallah Abu-Sheikh ve Mehmet Emin Çiftçi dahil oldu.
Startupfon, otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.ai'a yatırım yaptı

Ali Kutay Yaralı ve Oral Yiğitkuş tarafından kurulan Delivers.ai'ın ikinci yatırım turuna Startupfon, Kalyon Venture Capital, İTK Ventures ve Emre Tok katıldı. Yatırımın finansal detayları henüz açıklanmadı. Bu noktada Delivers.ai'ın 2020'nin Ekim ayında tohum öncesi aşamada 20 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldığını hatırlatalım

Geçen Mart ayında fon kuruluşunu tamamlayan Startupfon'un yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini söylemek mümkün. Startupfon, daha önce Colendi, Kunduz ve Scoutium’un ardından EKOS’a da yaptığı yatırımla gündeme geldi. 

Delivers.ai yatırımcılarından dikkat çeken bir diğer isim de Kalyon Venture Capital oldu. Aralık ayında lansmanını yapan Kalyon Venture Capital'in lansmanın hemen ardından ilk yatırımını açıkladığını hatırlatalım. 

Delivers.ai faaliyet alanı 

2020 yılında kurulan Delivers.ai'ın, 2021'in Ocak ayında üniversite kampüsleri ve Bağdat Caddesinde ilk otonom teslimat denemelerini yaptığını sizlere aktarmıştık. Eylül ayında Hepsiburada ile işbirliğine başlayan girişim, ayrıca geçtiğimiz aylarda Glovo, Madrid Futuro ve Goggo Network ile iş birliklerine imza attı. Bu sayede Delivers.ai, İspanya’nın Madrid sokaklarında yakın zamanda teslimata başlayacak.

Gelecek Planları 

Girişimin aldığı bu yeni yatırım ile birlikte Avrupa pazarında operasyonunu güçlendirmeyi ve hızla büyümeyi amaçladığını belirtelim. Bununla beraber girişim Birleşik Arap Emirliklerindeki pazarını da büyütmeyi planlıyor.

Delivers.AI, Londra ofisinin ardından şubat ayında Dubai ofisini açmaya hazırlanıyor. Şirket, ülkenin en büyük bulut mutfak şirketlerinden olan  Dubai Silicon Oasis Kampüsü’nde otonom teslimatlara başlayacak. Bu bağlamda Delivers.AI’nin hedefi ilk aşamada müşterilere 100 adet teslimat robotu kurmayı hedefliyor. 

Ülkemizde ve Avrupa'da teslimat pazarı büyürken, moto-kurye maliyetleriyle beraber, teslimat maliyetleri de katlanarak artıyor. Delivers.ai kısa mesafe teslimatlarda insansız ve hızlı çözümler sunarak maliyetleri düşürmeyi hedefliyor.

Girişim 1.5 kmlik uzaklıklardan oluşan alanda operasyonlarını sürdürerek teslimatın son ayağını üstleniyor. Delivers.ai geliştirdiği teknoloji sayesinde rakiplerinden farklı olarak otonom kabiliyetleri çok daha yüksek teslimat robotları kullandığını ifade ediyor.

Normal şartlarda teslimat süreci hiçbir insan müdahalesi olmadan tamamen otonom olarak uçtan uca yürütülüyor. Öyle ki; sadece olağandışı durumlarda teleoperatörün robotlarının doğrudan kullanımına olanak sağlıyor.

Dört tekerlekli otonom araçlardan oluşan ve merkezi bir filo sistemiyle çalışan Delivers.ai, otonom robotik araç ağı aracılığı ile çeşitli platformlara yakın mesafe teslimat hizmeti sağlamayı hedefliyor.

Delivers.ai, 2022 yılının sonunda Avrupa’da 100 robotluk bir filo kurmayı planlıyor. Ayrıca şirket, Avrupa’da en az iki lokasyonda daha ofis açmayı planlıyor.

Startupfon kurucu ortağı Gülsüm Çıracı yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: 

“Delivers.ai otonom robotik teslimatın geleceğin teknolojisi, uzak bir fikir olmadığını bugünün gerçekliği ve yarın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağını kanıtladı. Otonom teslimat sistemleri dünyasının ilk oyuncularından olan Delivers.ai hem deneyimli ekibiyle hem de iş planı ile bizi gerçekten çok etkiledi

Otonom Araç Pazarı 

Otonom araç sektörü pazar büyüklüğünün 2027 yılında 236.59 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Pazardaki hızlı büyüme yatırımcıların sektöre duyduğu ilgiyi arttırıyor. Bu noktada global pazarda Delivers.ai benzeri faaliyetler gösteren girişimlerin de yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde desteklendiğini belirtelim.

Teslimatları uzaktan kumandalı robotlarla sağlayan COCO, Ağustos ayında Seri A turunda 36 milyon Dolar yatırım alarak toplam aldığı yatırım tutarını 43 milyon dolara taşıdı. Tam otonom teslimat araçları geliştiren Starship Technologies şimdiye kadar 102 milyon dolar yatırım alırken, Robot teslimatı kaldırım yerine yollarda yapmayı tercih eden Nuro ise toplamda 600 milyon dolar yatırım aldı. 

Güncelleme: İkinci tur finansal detayları

Delivers.ai'ın ikinci yatırım turunun finansal detayları belli oldu. Girişim, hiVC, İTK Ventures, Kalyon Ventures, Startershub ve Startupfon’un yanında melek yatırımcılar Emre Tok, Nuri Cem Erbak, Abdallah Abu-Sheikh ve Mehmet Emin Çiftçi’den 8,25 milyon Euro üzerinden 744,5 bin Euro yatırım aldi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.